Glöet X-mas tillbaka på Systembolaget

Av den 12 november, 2018

Glöet, som lanserades 2016 i Sverige är tillbaka på Systembolaget från den 1/11, kombinationen av traditionella glöggkryddor tillsammans med mousserande vin från Spanien ger en spännande och fräsch smak.

I år kommer Glöet att finnas på ca. 10 butiker under s.k. säsongssortiment och glädjande nog till det attraktiva priset 89 kr. Varunummer 77160 och flaskstorlek om 750 ml.

Från hemgjorda drinkar till en riktig produkt….
Under många år så har de florerat många olika recept på glögg och mousserande vin på nätet, men de flesta blir alldeles för söta för att passa den svenska paletten. En grupp av finska visionärer tog fasta på detta, och tillsammans med en mycket duktig vin-konnässör samt en bra vinproducent från Spanien så började man utveckla Glöet.

Utvecklingen av Glöet visade sig inte vara helt lätt, då många av kryddorna blev lite sura och bittra då drycken serveras kall och dessutom inte har så mycket socker. Det tog teamet två år att få till det perfekta receptet till Glöet, men vi tycker att det absolut var väntan värd.

Smakerna som man hittar i Glöet är – apelsin, citrus, kanel, ingefära, vanilj och russin och med sin relativt låga sockerhalt, 50 gr./liter, så ger den ett fräscht och krispigt intryck.

Mat & Dryck | Glöet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login