Girl Skate Weekend 2

Av den 1 december, 2019

7-8 december är det dags för Girl Skate Weekend no 2. Två dagar av Girls Only skateboard på Brädcentralen i Örebro. Skateboardåkande tjejer/kvinnor från hela Sverige kommer till stan för att åka skateboard och umgås. Det bjuds även på fotoutställning, film och mycket mer.

Örebro gästas av kvinnlig skateboardstjärna!
Under Girl Skate Weekend är vi otroligt stolta över att gästas av en av de mest framträdande kvinnliga skate-boardåkaren i världen Sarah Meurle. Utöver deltagande som skateboardåkare kommer Sarah även visa några exklusivt utvalda delar av sina fotografier på Örebro Ölhall.

Sarah Meurle Pop Up Photo Showcase.
Örebro ÖLHALL
Klostergatan 11
Lördag 7/12 Örebro Ölhall
12.00-01.00
Vi önskar alla välkomna.

—————————-

På Bio Roxy – Olaigatan 19
Vi kommer även att visa filmen Gizmo. Den största helt kvinnliga skateboardfilmen någonsin. I filmen medverka de de största kvinnliga skateboardåkarna där ibland Sarah.

Detta sker på Bio Roxy Lördag 7/12 20:00.

Gizmo (2019) – All Female skate Film
Med Lacey Baker, Leticia Bufoni, Sarah Meurle, Josie Millard, and Elissa Steamer
Lördag 7/12 20:00 fritt inträde.

Video | Nike SB | Sarah Meurle – Not Here By Luck

—————————-

Konceptet
”Girl Skate” är en rad separatistiska event som syftar till att samla och ena skejtande tjejer, kvinnor och ickebinära från hela landet. På det lokala planet är Girl Skate en del av föreningens jämställdhetsarbete som lockar nya åkare till föreningen och vår verksamhet samt bidrar till en normalisering av kvinnor på skateboard på platser för skateboard i Örebro.

Örebro skateboard gör varje år en rad all-ages ”Girl Skate” events så som, läger, skateskola, gruppaktiviteter mm. Detta har gjort att vi har väldigt bra mix av åkare på nybörjare och barnverksamheten och 41% kvinnliga medlemmar 7-9år.

”Girl Skate Weekend” riktar sig till åkare över 15 år.

Nöje | Girl Skate Weekend 2
Örebroguiden

Källa Örebro Skateboard

You must be logged in to post a comment Login