Gents säljer Sigmund Freuds parfym från Creed

Av den 11 december, 2016

När det gäller exklusivitet och lyx står parfymhuset Creed i en helt egen klass. Parfymhuset som gått i arv från far till son sedan 1760 är idag ett av världens hetaste. Nu lanserar Gents, som enda återförsäljare i Sverige, de limiterade Creed Private Collection parfymerna, bland annat Selection Verte, Sigmund Freuds personliga signaturdoft.

Private Collection är en serie parfymer som Creed ursprungligen skapat speciellt för olika kändisar och kungligheter. Recepten arkiverades i Creeds valv där fler än 200 parfymrecept och dofter sparats sedan 1760. Emellanåt förs enstaka parfymer ut och återproduceras i starkt begränsade upplagor.

Selection Verte är en av dessa – ursprungligen skapad 1901 för Sigmund Freud, grundaren av psykoanalysen. Selection Verte är en frisk parfym med noter av stimulerande pepparmynta, en ört som anses ha terapeutiska och humörförhöjande egenskaper. Pepprig citrus och neroli i toppnoterna övergår i elegant bulgarisk ros och jasmine. Parfymen vilar på en tyngre bas av ambra, sandelträ och vetiver.

Creed Private Collection återskapas i väldigt begränsade upplagor och erbjuds i en klassisk 250 ml så kallad splash-on glasflaska med läderinbunden kork för 3.799 kronor. Creed erbjuder också läderklädda 50 ml reseflakonger för de som vill spraya sin doft eller ha den med på resan.

Läs mer om Creed Selection Verte, eller beställ parfymen på gents.se >>

Mode & Skönhet
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login