Gekås Ullared – billigast i Sverige

Av den 21 juli, 2019

Gekås Ullared köper in i stora kvantiteter och ofta från restlager för att hålla så låga priser som möjligt. Men en undersökning från jämförelsetjänsten Prisjakt visar att var tredje produkt är dyrare än hos andra butiker och att det som är billigt kommer med ett pris. En majoritet av varorna som säljs i varuhuset är nämligen inte de populäraste eller nyaste modellerna.

Med en egen TV-serie och 4,8 miljoner kunder under 2018 är Gekås Ullared en populär shoppingdestination, speciellt under sommaren. För att ta reda på hur varuhuset står sig mot konkurrenter har Prisjakt jämfört deras erbjudande mot det billigaste priset på samma produkt hos andra butiker online och fysiskt. I undersökningen ingår totalt 320 produkter inom 28 olika kategorier, från kläder och parfym till teknikprodukter så som Tv-spel och hörlurar. Resultatet visar att sex av tio produkter hos Gekås Ullared är billigare än hos andra butiker, en siffra som både imponerar och förvånar Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern:

– Att Gekås Ullared har ett lägre pris på sina produkter än hela Sveriges handel är först och främst imponerande. I tider när man talar om butiksdöden och vikten av att flytta över sin verksamhet online så lyckas de trotsa trenden och locka miljontals kunder till sitt varhus varje år. Men vänder man på siffran så finns nästan var tredje produkt att handla billigare annanstans, vilket inte är riktigt lika imponerande med tanke på deras nischade sortiment.

Förutom att nästan var tredje produkt (30,3%) finns billigare i andra butiker så visar undersökningen att många produkter hos Gekås inte är de nyaste eller populäraste modellerna. En majoritet av varorna i undersökningen (59%) är nämligen inte ens bland de 50 populäraste i sina respektive produktkategorier på Prisjakt. Ett exempel är kategorin rakapparater, där Gekås har 16,58 procent lägre priser än hos andra butiker, men där hela 12 av 16 produkter inte kvalar in på en topp 50-lista bland populäraste rakapparaterna på jämförelsetjänsten.

– Billigt är ofta bra, men man ska komma ihåg att det inte alltid är den nyaste eller bästa kaffekokaren man handlar hos Gekås. De köper upp restlager och i stora kvantiteter, vilket leder till låga priser men också ett produktutbud som långt ifrån alla konsumenter efterfrågar, säger Prisjakts Nordenchef Carl Vult von Steyern.

Exempel på bra fynd hos Gekås är högtalaren JBL Link10 som har ett 19,29 procent lägre pris än hos andra återförsäljare. På totalen är dock Gekås inte mer än 10,36 procent billigare än andra butiker. Därför menar Carl Vult von Steyern att ett besök framförallt är värt för de som ska storhandla:

– Handlar man för 3 000 kronor hos Gekås så sparar man i snitt 300 kronor jämfört med online, en summa som knappt täcker bensinkostnaden fram och tillbaka. Upplevelsen kan dock göra att man ändå vill åka dit, men då rekommenderar jag att jämföra priserna på plats då nästan var tredje produkt finns att köpa billigare i andra butiker.

Tips från Prisjakt för ett lyckat köp hos Gekås
Gör en inköpslista. Undersökningen visar att produkterna som Gekås Ullared säljer är 10,36 procent billigare än andra butiker, men samtidigt finns nästan var tredje produkt att hitta billigare annanstans. Jämför först och gör en inköpslista på de produkter du vill handla innan du åker dit, genom att göra detta minskar risken för onödiga och dyra köp.

Jämför inte bara samma produkter – utan också snarlika. Gekås Ullared har ett stort sortiment för att vara en återförsäljare, men jämfört med hela e-handeln är de små. Se därför till att inte bara jämföra produkten som finns hos Gekås mot samma produkt online, utan också mot snarlika modeller. Ofta kan det finnas liknande produkter till samma eller lägre pris utanför varuhusets väggar.

Dubbelkolla så att det är produkten du vill ha. Gekås har många billiga produkter – men kvalitén skiftar beroende på varumärke och modell. Ett klädesplagg för 99 kronor kan exempelvis hålla i färre tvättar jämfört med ett snarlikt plagg från annat varumärke. Vissa teknikprodukter som säljs hos Gekås är också äldre versioner med färre funktioner.

Kategorier med bra priser hos Gekås:
Datortillbehör: Gekås är 23,73 % billigare
Bodylotion: Gekås är 24,23 % billigare
Racketsport: Gekås är 27,2 % billigare

Kategorier du inte bör handla hos Gekås:
Smink: Gekås är 21,7 % dyrare än andra butiker
TV-spel: Gekås är 8,53 % dyrare
Lego: Gekås är 3,14 % dyrare

Prylar | Gekås Ullared – billigast i Sverige
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login