Garmin presenterar Approach CT10 – automatiskt klubbspårningssystem

Av den 19 juli, 2018

Garmin presenterar nu sitt nya automatiskt klubbspårningssystem Approach CT10 för att ge golfarna en bättre spelspårning.

 – Genom att addera Approach CT10-sensorerna till vårt redan breda utbud av golfprodukter ger vi golfspelare möjlighet att få komplett spelspårning och detaljerad prestationsstatistik för varje klubba, samt ytterligare statistik för mer konkurrenskraftiga golfare som vill förbättra sitt spel, säger Martin Resch, Garmin EMEA Produktchef inom Outdoor.

– Vårt klubbspårningssystem kombinerat med vår förbättrade app Garmin Golf ger detaljerad information om varje individuell sving per klubba så att hängivna golfspelare kan fokusera på spelet, fullt förvissade om att sensorerna spårar varje slag från utslagsplats till green, inklusive puttar och chipslag, fortsätter han.

Klubbspårarna Approach CT10 gör det möjligt för golfare att ha koll på sitt spel och se sina framsteg, både i realtid i klockan och genom att analysera i efterhand i appen Garmin Golf™. Spelare kan dra nytta av att se hur långt de normalt slår med en specifik klubba och även se statistik för noggrannhet på fairway eller green. Dessa sensorer är enkla att installera och i lättviktsmaterial. Då de har fästs på änden av klubbans skaft paras de ihop med en kompatibel Garmin golfklockaför registrering och guidning ute på banan. Då de är ihopparade kommer klockan att tala om för spelaren hur långt hen normalt slår med en specifik klubba. Baserat på rörelse och impact kommer Approach CT10-sensorerna veta vilken klubba som används för varje slag.

Spelare kan välja att köpa ett startpaket med tre sensorer som kan användas på tre golfklubbor. På de andra klubborna, som saknar sensorer, får spelarna förlita sig på funktionen AutoShot² i sin kompatibla Garmin golfklocka. Det går också bra att välja en komplett uppsättning med 14 sensorer som räcker till alla klubbor som finns i golfbagen. Sensorerna har en batteritid på upp till fyra år och varje set innehåller batterier som kan bytas ut av användaren.

Med den kostnadsfria och uppdaterade appen Garmin Golf™ kan användare enkelt ladda upp sina scorekort och analysera sin prestation med avancerad statistik och mätdata som används av proffsen, inklusive intjänade slag. Analysen av intjänade slag gör att spelare kan se hur många slag de tjänar eller förlorar, vilket gör det möjligt att jämföra sig med andra spelare på samma sätt som professionella golfare gör. Med Approach CT10 eller en annan enhet med funktionen Autoshot kan golfare se sin statistik och jämföra sin egen data med sina vänners. Spelare kan se hur de förbättrar sig inom visa områden så som puttar och chipslag och appen ger dem insikter om vad de behöver träna på. Appen möjliggör veckovis tävlingar och det går också bra att starta egna turneringar och bjuda in sina vänner för att tävla. Använd appen för att jämföra data och se hur du står dig när det gäller längden på dina utslag och noggrannhet. Appen Garmin Golf finns tillgänglig redan nu för nedladdning och är kompatibel med både Apple och Android-enheter.

Den fullständiga uppsättningen av Approach CT10 och startpaketet finns tillgängliga nu och har ett rekommenderat cirkapris på 3 299:- respektive 949:-.

¹Se Garmin.com/CT10 compatibility

²AutoShot på en kompatibel klocka registrerar inte puttar och kanske inte chip-slag runt greenen, beroende på bollens läge och kontaktyta

Prylar | Garmin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login