Garmarna släpper nytt album

Av den 9 augusti, 2020

De svenska folkrockpionjärerna Garmarna släpper sitt nya album ”Förbundet” den 6 november på det franska skivbolaget Season Of Mist!

Så här säger bandet själva om den kommande skivan:
Vi är extremt glada att äntligen få presentera vårt kommande album, ”Förbundet”.

Det nya albumet är inspelat och producerad av Stefan Brisland-Ferner och medproducerad och mixad av Christopher Juul.

En mörk, dramatisk folkplatta som slår hårt och andas en självklarhet endast 30 års erfarenhet och experimenterande kan uppbringa.

Med en framgångsrik Kickstarter-kampanj som möjliggjort inspelningen, är vi tacksamma över våra generösa backare och det har varit jobbigt att inte kunna dela med oss av resultatet förrän denna höst.

Genom åren har vi försökt att tänja gränserna för hur långt vi kan ta ett nordiskt berättande rent musikaliskt. På det nya albumet sluter vi cirkeln.

Samarbetet med Christopher Juul (Heilung, Euzen, Valravn) och nya skivbolaget Season of Mist gör att allt känns nytt samtidigt som vi musikaliskt återbesöker mycket av det balladberättande vi utforskade på skivor som Guds spelmän och Vedergällningen.

Vi omfamnar vår historia och bygger ännu längre på vår alldeles egna nisch, genom att ta nya grepp och vinklar på en ”klassisk” Garmarna-stil.

Omslaget är designat av Axel Torvenius, svensk skulptör, illustratör och designer. Vi har länge beundrat varandra och har haft ett samarbete på gång redan innan det nya albumet. Under resans gång stod det klart att det var helt naturligt att koppla in Axels mörka, vackra och dekadenta vinkel på folktradition och hedniska visioner. 

Axel: ”Att få jobba med Garmarna och bidra med design till den kommande plattan har varit ett privilegium. Som långvarigt fan av Garmarna har jag alltid fascinerats av deras rika och djupa ljudlandskap som kopplar till folktraditionen med mer moderna låtar, framförda på traditionella instrument och som skapar en förtrollande mix av mörk men energisk musik. Ren Magi. I mina illustrationer har jag försökt fånga något av det här mörkret och lite av den moderna folkmusiken jag hör när jag lyssnar på dom. Den nya plattan är absolut en av deras starkaste hittills (Jag har lyssnat på dom sedan 1994) och som fan kan jag garantera att ingen kommer att bli besviken.”

Vi kan knappt bärga oss! Vi längtar efter att få släppa ”Förbundet” och fortsätta resan. Tack för stöd, tålamod och support!

Tracklist:
1. Ramunder (04:58)
2. Två Systrar (05:53)
3. Dagen Flyr (03:51)
4. Sven i Rosengård (05:24)
5. Ur världen att gå (04:52)
6. Vägskäl (04:56)
7. Lussi Lilla (04:35)
8. Avskedet (05:27)
9. Din Grav (01:56

Garmarna har släppt sex album som gjort succé världen över och är flerfaldigt Grammis-nominerade samt även vunnit i kategorin ”Årets folkmusik”. De har toppat listor i USA, Frankrike och Sverige, blivit belönade med guldskiva i Sverige och en Impala Award i Europa och har turnerat världen över, samt prytt omslaget till amerikanska Billboard Magazine. 

Garmarna – Förbundet den 6 november släpps på det franska bolaget Season Of Mist med exklusiv distribution genom Sound Pollution.

Musik | Garmarna släpper nytt album
Örebroguiden

Källa: Sound Pollution Distribution

You must be logged in to post a comment Login