Gamla Örebro bjöd på en riktig cocktailupplevelse

Av den 19 mars, 2017

Igår lördag bjöd Gamla Örebro in till en exklusiv Cocktail Omakase sittning tillsammans med Gunroom och Bottles.

Omakase kommer från den japanska sushikulturen, betyder ungefär kockens val och innebär att kocken står och tillverkar sushibitarna som han levererar i den ordning och mängd som han tycker att de skall ätas för den optimala upplevelsen.

I detta fall rörde det sig så klart inte om sushibitar utan cocktails med tilltugg, det är bartendrarna och cocktailkreatörerna Hampus och Björn från Bottles som står för urvalet av cocktails som serveras.

Men här bjuds också på underhållning genom hur grabbarna presenterar upplägget, de gör det på ett roligt sätt när de berättar hur de olika cocktailen blivit till, varje cocktail har ju sin egen lilla historia för här finns det verkligen inga stopp när det gäller ingredienser eller kreativitet.

Det absolut viktigaste när man går på ett sådant här event är att ha ett öppet sinne och man får vara bered att prova på nya saker, då även riktigt inbitna entusiaster blir förvånade över vad dessa herrar kan hitta på och hur fantastiskt bra resultatet kan bli.

En lätt surrealistisk upplevelse blev det när man till en av cocktailen blev serverad ett litet blad av ostronört och det verkligen smakar ostron om det, vilket dessutom perfekt balanserade upp drinken.

Jag tycker verkligen att det var en rolig upplevelse för det är verkligen en totalupplevelse, jag kan bara varmt rekommendera att prova detta när tillfälle ges nästa gång.

⇓⇓ Bilder från eventet ⇓⇓

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login