Gainomax® lanserar nya törstsläckande och mjölkfria drycker med BCAA

Av den 5 april, 2018

Gainomax nya drycker finns i fem goda smaker och samtliga är vattenbaserade, kolsyrade och utan tillsatt socker, från och med den nionde april finns de i butik (ICA, COOP m.fl.).

– Vi lanserar två vitamindrycker och tre energidrycker, samtliga med BCAA. Dryckerna passar alla som önskar släcka törsten eller behöver en extra energiboost! Det finns en efterlängtan och förfrågan av funktionella drycker av törstsläckande karaktär från Gainomax så det känns härligt att kunna erbjuda det inför sommaren, säger Hanna Lennartsson, Brand Manager, Gainomax®.

Gainomax är Sveriges mest kända varumärke och en tongivande aktör inom sport- och träningskost. Sedan 1990 har vi hjälpt både motionärer och atleter att maximera effekten av sin träning. Den mjölkbaserade återhämtningsdrycken Gainomax Recovery intas inom 30 minuter efter träningstillfället i syfte att minska muskelnedbrytning och därmed få bättre effekt av träningen. Nu breddar Gainomax sortimentet med fler, funktionella drycker oberoende av träningstillfället, men fortfarande för den aktiva konsumenten.

– Gainomax nya dryckessortiment stärker såväl varumärket som erbjudandet till den aktiva konsumenten. Gainomax står för ett långsiktigt och stabilt erbjudande i en växande kategori av sport- och träningskost, säger Diego Cabeza, affärschef, Gainomax.

Fakta Gainomax Vitamindrycker med BCAA
Vitamindryckerna kommer i smakerna Mango/Ingefära och Kaktus/Lime och innehåller förutom BCAA även viktiga mineraler och vitaminer samt är helt koffeinfria. Gainomax Vitamin drink har ett funktionellt innehåll, med bland annat mineralen Zink som skyddar cellerna mot oxidativ stress. B-vitaminer för minskad trötthet och utmattning. Vitamin C och D för immunsystemets funktion och BCAA för att boosta proteinsyntesen i kroppen.

Fakta Gainomax BCAA Energidrycker
Gainomax BCAA Energy Drink är en uppiggande och funktionell dryck med koffein, BCAA och magnesium, där BCAA stimulerar proteinsyntesen efter träning. Magnesium bidrar till minskad trötthet och utmattning samt normal muskelfunktion. Gainomax BCAA Energy Drink finns i tre goda smaker; Citrus/Fläder, Svartvinbär/Blåbär och Äpple/Päron. Samtliga av Gainomax BCAA Energy Drink innehåller 180 mg koffein, vilket motsvarar ca 2 koppar kaffe. Koffein har en bevisad effekt på prestationsförmåga och minskar känslan av utmattning vilket kan vara bra för att få ett gott träningsresultat. Drycken passar därmed såväl till träning som en del av ett aktivt liv när som helst under dagen då man behöver lite extra energi.

Rekommendation från Gainomax
Gainomax Energy Drink riktar sig till vuxna som i övrigt lever ett aktivt och hälsosamt liv. Grunden till goda träningsresultat ligger bl.a. i en välbalanserad kost, träning, återhämtning och sömn. Gainomax Energy Drink ersätter inte annan kost/mat. Vi råder konsumenten att följa rekommenderad dos på förpackningen. Gainomax avråder konsumenter att inta dryckerna om man är barn, gravid eller ammande. 

Fakta Gainomax
Gainomax är marknadsledande inom återhämtningsdryck och en tongivande aktör inom sport- och träningskost i Sverige. I sortimentet finns produkter för återhämtning efter träning, funktionella mellanmål och nu även BCAA energidryck och en sockerfri vitamindryck, för de som lever en aktiv livsstil där effekten av träningen spelar roll. Alla våra mjölkbaserade drycker är gjorda på svensk mjölk från norrländska gårdar. Produkterna är framtagna i samråd med experter inom nutrition för att se till att våra produkter har ett balanserat innehåll. Gainomax är ett svenskt varumärke och ägs av Norrmejerier.

Mat & Dryck
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login