Gaeya släpper akustisk version av ”Truth”

Av den 28 november, 2020

Gaeya har släpper sin senaste singel ”Truth Acoustic”, den nya låten från den Svenska world beat artisten är ett fordran för transparens i dagens moderna värld.

Truth fick ett mycket positivt bemötande och Gaeya har synts i både Global + Optimists Podcast. Sedan lanseringen i april 2019 har Outrage + Optimism blivit den mest lyssnade på podcast för klimatförändringar, med en publik som sträcker sig från San Francisco till Sydney. Toppade de brittiska politiska podcastlistorna två gånger, det har valts som nummer 10 All-Time Podcasts på Apple UK-listan, varit nummer 3 Politics Podcast på Apple Australia-listan och listades på nummer 15 av The Guardian Best Podcasts för 2019. Outrage + Optimism valdes till News & Politics Podcast Honoree i de prestigefyllda 2020 Webby Awards.

Kommande gäster förutom Gaeya inkluderar PrinceWilliam, JeffBezos, BrenéBrown, XiyeNeubauer,   MarkRuffalo & många fler.

Om sångens budskap säger Gaeya, ”Truth är en sång skriven som en fordran för transparens genom våra samhällsstrukturer. Mycket av den segregering vi ser i dagens samhälle handlar om en bristande autencitet och transparens från auktoriteter inom alla områden som företag, banker och regeringar”.

De flesta människor spenderar mycket av sitt liv till att tillfredsställa andras behov eller att känna måstet av att möta de förväntningar, som de tror folk har på dem. Alla har vi en längtan efter att få bli accepterade och älskade men det är lätt att glömma vår egna sanning om vad det är som verkligen gör oss lyckliga. Vi har möjligheten att börja respektera oss själva och våra känslor för att vi också ska kunna möta människor med sann kärlek och respekt – oavsätt om de delar vår syn på livet eller inte.

Sanningen kan ibland vara svår att hantera men med singeln ´Truth´ önskar vi sprida friheten och lättnaden av att se saker klart och få möjlighet att läka när sanningen väl är ute. För att kunna få påbörja en ny start. Istället för att gå in i ilska och rädsla för något som kanske varit undantryckt så har vi möjlighet att släppa och gå in i en känsla av frihet.”

´Truth Acoustic´ är uppföljaren till Gaeyas ”Truth” i orginal tappnig och debut singel ´Contact´ tidigare i år samt , en sång som anropar vakenhet och kontakt i en allt mer uppkopplad men frånkopplad värld. Båda låtarna är tagna från Gaeyas kommande debut EP, mer om detta kommer snart. Gaeya är också aktuell med en Tipi Tour i Sverige.

Med ett sound som påminner om en tidig Björk, Gaeyas musik gifter samman ljud från den naturliga världen med uppslukande soniska målningar; landskap som formas av analoga syntar och djupt jordande frekvenser som ger stöd åt sång som önskar inspirera till hållbarhet och en helare värld.

I linje med hennes eftertänksamma musikaliska budskap, driver även Gaeya podcasten tellUs, som fokuserar på att dela nya idéer och lösningar på aktuella problem som människan möter som ett resultat av ett länge pågått missbruk av planeten, dess så kallade resurser och varelser. Varje program gästas av olika specialister inom sitt område kopplat till hållbarhet med fokus på jorden och samhället.

I tidigare episoder har varit Forestry Vs. Biodiversity med Rebecka Le Moine som gäst. (Biolog, miljöaktivist och Riksdagsledamot för Miljöpartiet) och Is local the new global? Gästat av Sofia Jessen (Kultur- och Näringslivschef på Grästorps Kommun och en av initiativtagarna till den första Reko-Ringen i Sverige).

Lyssna på ”Truth Acoustic” här»

Musik | Gaeya släpper akustisk version av ”Truth”
Örebroguiden

Källa: Musichelp Sweden

You must be logged in to post a comment Login