Fyrfaldigt grammisbelönade Sofia Karlsson spelar på East West

Av den 25 september, 2017
Foto: AnnaReet Gillblad

Alla som någon gång sett Sofia Karlsson live vet vad vi har att vänta, en röst som med små medel lyckas förmedla en stjärnhimmel av känslor. 

Publiken kommer att bjudas på en timme musikhantverk med ett stort och brett anslag. En finstämd akustisk upplevelse som genomsyras av värme, improvisation och närhet.

”Jag ser verkligen fram emot hösten, och min önskan med turnén är att förmedla känslan av att jag bjuder in publiken i mitt vardagsrum. Det ska kännas nära och på riktigt. Perfekt är tråkigt, jag kommer säkert spela fel, och varje kväll blir olika, för att publiken är alltid ny och solen står annorlunda. Det händer här och nu!”

Med sig på turnén kommer Sofia ha ömsom gitarristen Mattias Perez, ömsom Jakob Nyström och det kommer bjudas på material från hela Sofias långa karriär, med allt från Dan Andersson tolkningar till nytt (i dagsläget osläppt) material.

Sofia Karlsson är en fyrfaldigt Grammisbelönad sångerska, låtskriverska, uttolkare, producent och skivbolagschef med stor integritet och alltid med största fokus mot musiken. Hon spelar mest på den akustiska konsertscenen, men rör sig fritt över olika genres.

Hennes andra album, Svarta ballader, som innehåller tolkningar av Dan Andersson är den mest sålda tolkningsplattan någonsin i Sverige. Den höll sig på Sverigetopplistan i 54 veckor och är fortfarande topp 100 av alla album sedan 1975.

Nu på lördag 30 september spelar Sofia Karlsson på East West.

» Mer info här «

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login