Fyra toppstränder vid Atlanten

Av den 8 augusti, 2018

Många förknippar spanska stränder med Medelhavet och öarna men några av de vackraste stränder i Spanien ligger faktiskt vid norra Atlantkusten.

Nu med direktflyget till Bilbao har det blivit mycket enklare att ta sig till denna gröna del av landet, här är fyra favoritstränder:

La Concha, San Sebastián (Baskien)
Enligt många en av Spaniens finaste sandstränder. Ligger vackert vid en bukt som i sin form påminner om en snäcka, därav namnet concha, som betyder snäcka på spanska. Att just mattemplet San Sebastián ligger vid stranden gör inte saken sämre eller vad sägs om att springa sig hungrig på playan innan det är dags för en pintxosrunda?

Playa de Rodas, Islas Cíes (Galicien)
För att komma till denna paradisliknande sandstrand vid ögruppen Cíes kan man ta en färja från hamnstaden Vigo. Stranden är fantastiskt vacker och hamnar alltid riktigt högt på alla listor över världens finaste stränder. Även om Playa de Rodas är den mest kända stranden på Cíes finns det flera där som också är värda ett besök.

Playa de Los Locos, Suances (Kantabrien)
Los Locos betyder ”de galna” på spanska men vi vet inte riktigt vad namnet egentligen syftar på. Galet av förtjusning kan man i alla fall bli när solen går ner vid horisonten och man sitter på denna underbara finkorniga sandstrand, omringad av vacker natur och med hela kantabriska havet framför sig. Den romantiska faktorn är hög men även surfare lockas hit som till andra liknande stränder vid atlantkusten.

Playa de Poo, Llanes (Asturien)
Reser man med barn är Playa de Poo ett mycket bra val. Två mäktiga klippor omringar stranden och lämnar bara en smal öppning mot havet, vilket gör att de minsta i familjen kan gå många meter in i vattnet. Playan ligger vid fiskebyn Llanes, en riktigt pärla vid Asturiens häftiga kust. Utbudet av fiskrestauranger och tapasbarer med asturiska specialiteter är bland de bästa i regionen.

Resa | Spanien
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login