Fyra exklusiva lanseringar i augusti

Av den 12 augusti, 2020

Under augusti lanseras exklusivt fyra olika viner från fyra producenter i fyra olika europeiska länder. Samtliga från familjeägda producenter som ställer höga krav på kvalitet med hållbar vinproduktion och som är måna om att lämna sina odlingar i bästa skick till nästa generation. Nedan följer en kavalkad över vad några av Ward Wines vinproducenter i Spanien, Frankrike, Portugal och Tyskland erbjuder i exklusiva och begränsade lanseringar under augustimånad. Väl mött!

11 augusti:
Dalmau, Marques de Murrieta
Årgång: 2016
Ursprung: Spanien, Rioja 
Art: 9229001
Volym: 750 ml
Pris: 749 kr

Ett av Marques de Murrietas prestigeviner och som är namngivet efter vinhusets karismatiske ägare. Ett elegant och modernt uttryck av en klassisk Rioja med karaktär av skogsbär, mörk choklad och mineral i kombination med en milda toner av franska ekfat. Den exklusiva lanseringen kommer i 360 flaskor.

11 augusti:
Chablis Premier Cru Montée de Tonnere, Louis Michel & Fils
Årgång: 2019
Ursprung: Frankrike, Bourgogne, Chablis
Art: 9613801 
Volym: 750 ml
Pris: 349 kr

Från den sydvästvända vingården Montée de Tonnerre på den högra sidan av floden Serein kommer denna Chablis Premier Cru. Framställd med en så mild och naturlig hantering som möjligt erbjuds ett komplext och nyanserat vin med klingande ren frukt, balanserat och rik syra samt toner av grapefrukt, gröna äpplen och mineralitet. Den exklusiva lanseringen kommer i 3000 flaskor.

18 augusti: 
Primeiras Vinhas, Soalheiro
Årgång: 2019
Ursprung: Portugal, Vinho Verde
Art: 9027201
Volym: 750 ml
Pris: 175 kr

Från den hyllade vinproducenten Soalheiro i Portugals nordligaste del kommer detta prestigevin som är ekologiskt odlat på vinrankor som är mer än 40 år gamla. Vinet är elegant, friskt och fylligt med karaktär av citrus, ananas, blommighet och frisk syra. Den exklusiva lanseringen kommer i 1 800 flaskor.

28 augusti:
Kapellenberg Silvaner, Bickel Stumpf
Årgång: 2019
Ursprung: Tyskland, Franken
Art: 9616101
Volym: 750 ml
Pris: 199 kr

Från vingården Kapellenberg som är Erste Lage (dvs Premier Cru) kommer här ett tillgängligt och elegant vin av druvsorten Silvaner som är kungen av druvor i Franken, Tyskland. Karaktären bjuder på toner av päron, vita blommor, honungsmelon och citrus. Den exklusiva lanseringen kommer i 4 000 flaskor.

Dryck | Fyra exklusiva lanseringar i augusti
Örebroguiden

Källa: Ward Wines

You must be logged in to post a comment Login