Fynda nu – snart sticker priserna till solen iväg

Av den 13 juni, 2018
Med en försommar med rekordtemperaturer på hemmaplan ligger priserna på resor till solen på rekordlåga priser, men nu när skolorna slutar och midsommar väntar runt hörnet sticker priserna iväg rejält – se till att säkra solen nu.

– Vi ser samma mönster varje år. Efter skolavslutningarna och vid midsommar kan svenskarna inte längre stå emot längtan efter salta bad i ett soligt land på varmare breddgrader. När nu högsommaren här hemma börjar vackla med regn på flera håll är det många som går in och säkrar en vecka vid till exempel Medelhavet. En resa som förra veckan låg på 799 kronor ligger i dagsläget på nästan det dubbla och även om det fortfarande är väldigt billigt så visar det utvecklingen, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Midsommar är vändpunkten
Midsommarafton har historiskt sett inte levererat särskilt bra väder och det är oftast då svenskarnas tålamod brukar ta slut. Under midsommar är det ett högt tryck på bokningssajterna och de bästa resorna är de som går först. Särskilt eftertraktade är hotell med barnklubbar, hotellrum med swim out-möjligheter samt boutiquehotell i trendiga storstäder. Vill man kunna välja och vraka till humana priser bör man alltså boka nu.

Sista minuten-resornas för- och nackdelar
Fördelarna med sista minuten-resor är att de oftast går att få till väldigt låga priser. Perfekt för den som kan vara spontan och inte behöver planera flera månader i förväg. En av nackdelarna med en sista minuten är att man inte kan skräddarsy resan som man kan med reguljärflyg, då det endast är charterbolagen som arbetar på det här sättet. Bokar man en sista minuten-resa ska man vara uppmärksam på att det finns olika sorters sista minuten-resor – endast flyg, ospecificerat och resor där hotellet är namngett.

Så hittar man de billigaste resorna
Endast flyg – Det absolut billigaste alternativet och en utmärkt utmanare till reguljärflygens priser. Just nu finns det resor till bland annat grekiska fastlandet från Stockholm från 299 kronor. Då ingår dock inte boende så det får man lösa på annat sätt. Perfekt om man känner någon på plats som man kan bo hos.

Ospecificerat boende – man vet vilket resmål man åker till men inte vilket hotell man får bo på. Passar perfekt för den som inte tycker boendet är så viktigt. Passar sämre för barnfamiljen då det kan vara svårt att veta om det finns till exempel barnpool. Förr i tiden kunde man ha turen att hamna på ett lyxigare hotell men då detta ändrats med tiden så är risken stor att man hamnar utanför centrum och på ett hotell med få stjärnor. Framför allt när man reser i högsäsong.

 Resa med namngett hotell – här brukar priserna ligga lite högre än de andra, men å andra sidan vet man exakt vad man får. Kan vara skönt framför allt för den som reser med barn.

 – Ett tips är att oavsett vilken resa man ska göra så läs på ordentligt. Det är lätt att bli exalterad över ett lågt pris och att boka den utan att läsa på ordentligt vad som ingår. Jag har sett många exempel där man bokat och på plats insett att man får dela rum med en främling eller att man fått lägga till en halv förmögenhet för att ta med sig bagage. Ett annat tips är att det ibland går att hitta billigare resor under det vanliga chartersegmentet än under sista minuten, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

*Svenskarnas mest bokade sista minuten-resor just nu

  1. Chania (Kreta)
  2. Palma de Mallorca
  3. Rhodos stad
  4. Antalya
  5. Las Palmas
  6. Larnaca
  7. Bourgas
  8. Split
  9. Heraklion (Kreta)
  10. Zakynthos stad

Resa
Örebroguiden

*Listan är baserad på sista minuten-resor som både är bokade och som har avresa under juni 2018.

You must be logged in to post a comment Login