Funkis Sommarstream – digital sommarfestival för personer med funktionsvariation

Av den 12 juni, 2020

Den 17 juni är det premiär för Funkis Sommarstream. Sommarfestivalen för personer med funktionsvariation, som brukar locka tusentals personer till Brunnsparken i Örebro, genomförs i år lite annorlunda – digitalt.

För tredje året i rad anordnar Örebro kommun kostnadsfria sommaraktiviteter för personer som har en fysisk eller psykisk funktionsvariation.

Förra årets sommarfestival lockade ungefär 2 000 personer till Brunnsparken i Örebro. Det största fokuset ligger på delaktighet och att festivalen ska vara tillgänglig för alla. Och även om festivalen i första hand vänder sig till örebroare, så är alla som har en funktionsvariation välkomna att delta.

På grund av den rådande situationen med coronaviruset, kommer vi inte att anordna en fysisk festival i juni. Vi vill ändå bjuda in till den där härliga festivalyran, så det kommer vi att göra! Men på ett lite annorlunda sätt, säger Charlotte Ollward som är producent för Funkismellon och Funkis Sommarfestival i Örebro kommun.

Vi har en annorlunda situation just nu men istället för att ställa in, ställer vi om. Festivalen blir digital och alla kommer kunna följa den på YouTube. Vi vill fortsätta erbjuda de här aktiviteterna till personer med funktionsvariationer, även om vi inte kan träffas fysiskt, och vi hoppas att festivalen bidrar till en meningsfull sysselsättning nu under sommaren, säger Johanna Viberg, förvaltningschef Förvaltningen för sociala insatser i Örebro kommun.

I varje program har vi med oss Boris René, Freddie Liljegren och Linda Bengtzing. Det blir massvis av dans och musik! Dessutom kommer vi ge tips på så väl utflyktsmål som träning och Sören Olsson gästar programmet när han läser från sina böcker. En riktig världsmästare i boxning har vi också med, berättar Charlotte Ollward.

Premiär 17 juni
Det första programmet av Funkis Sommarstream släpps onsdag 17 juni på Örebro kommuns YouTube-kanal https://www.youtube.com/user/Orebrokommun/. Därefter kommer programmet att släppas vid ytterligare tre tillfällen: 24 juni, 1 juli och 8 juli.

Nöje | Funkis Sommarstream – digital sommarfestival för personer med funktionsvariation
Örebroguiden

Källa Örebro Kommun

You must be logged in to post a comment Login