Funäsdalen en av Sveriges bästa skidorter i ny undersökning

Av den 31 oktober, 2018

Det är 6600 personer som har fått frågan från det oberoende undersökningsföretaget Nordic Bench. Funäsdalen har alltid placerat sig högt i dessa undersökningar som började för tre år sedan och ger en bild av vad skidgäster tycker om Skandinaviens olika destinationer.

– Vi är alla väldigt glada och stolta över att vi fortsatt placerar oss högt i de undersökningar som betyder mest – vilket självklart är dem där våra gäster får säga sitt. Det här ger alla våra fantastiska medarbetare energi inför den kommande säsongen och såklart ett extra driv till att nå förstaplatsen nästa år, säger Ted Wengler, VD på Funäsdalen Berg & Hotell AB.

Även om gästerna nu visat att man trivs i Funäsdalen så ligger man inte på latsidan. Hotell Funäsdalen har fortsatt sin renovering och har nu ytterligare sju helt nyrenoverade rum.

– Våra nya rum är byggda för de som vill ha lite mer plats eller familjer som vill bo tillsammans i samma rum och njuta av allt som ett hotellboende innebär med frukost, dagligt städ, restaurang, pool och trevliga gemensamhetsytor. Vi ser verkligen fram emot att välkomna de första gästerna i november och självklart ser vi fram emot jul och nyår som alltid är lite extra här på hotellet, säger Anna Tunmo, Hotellansvarig, Hotell Funäsdalen.

På Funäsdalsberget är det också full fart. Snökanonerna är nu i full gång och de första backarna ser ut att kunna öppna under första veckan i november. Funäsdalsberget är i år platsen för två Europacuptävlingar för både dam och herr, USM, snowboardtävlingar och mycket annat.

– Det känns skönt att vara igång med snötillverkningen och vi som jobbar med snö och preparering ser fram emot emot en intensiv säsong med många gäster. Vi har som vanligt höga ambitioner om att erbjuda riktigt bra underlag i backar och i parken, säger Jens Wilhelsson, Snö & Prepareringsansvarig Funasdalsberget.

Nytt för i år på Funäsdalsberget är bland annat skidskolan som numera drivs av Funäsdalen Berg & Hotell. Många är det som har tagit sina första svängar i Funäsdalen och fler skall det bli. Men vi kommer erbjuda både tävlingsåkare och privatpersoner möjligheten att utveckla sin skidåkning och ta sin vinterupplevelse till nya nivåer. För tävlingsåkarna är det Pinnens racing som är den självklara hemvisten och som fortsätter erbjuda daglig träning på Funäsdalsberget.

Topp fem:
1.Tänndalen
2. Funäsdalen
3. Trysil
4. Hemavan/Tärnaby
5. Vemdalen

Resa | Funäsdalen
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login