Fullmatat program på Noradagarna

Av den 30 juni, 2019

2019 års Noradagar äger rum 3-6 juli och kommer som vanligt att erbjuda ett fullmatat program med någonting för alla smaker.


Under Nora dagarna kommer man bland annat erbjuda:

Sjörövarskatt
Julia & sjörövarskatten uppträder med en promenadteater för hela familjen, stor som liten. Där ni får följa våra pirater i jakten på den beryktade sjörövarskatten.
Start på Nora Torg Onsdag kl 13.

Dansglädje
Välkommen att dansa både bugg & fox 19-22. Dansrostig? Ingen fara kom redan kl 18.00 så repeterar vi de du är osäker på.
Onsdag kl 19, Folkets Park.

Popshow ”Allt var bättre förr”
Kl 11.00 & 14.00, Vagnhallarna, en1 timmes show med populärmusik och humor i Ångtågets vagnhall. Spelas av Anton & Alf Arnold från föreningen Nöjesloket.
Allt vid Nora station.

Antik- och samlarmässan
En av Sveriges största utemässor för antikviteter, kuriosa och samlarobjekt. Antikrundans expert Jörgen Martinsson finns på plats på mässan kl 11-13.
Onsdag kl 9-17, Bandyplan.

NBVJ
Passa på att åka ångtåg eller rälsbuss med Nora Bergslagens veteran-jernväg. Alla dagar under Noradagarna.

Tivoli
Tivoli vid Resecentrum erbjuder roliga upplevelser för både stora och små. Hoppborg finns även på Torget. Alla dagar under Noradagarna.

LunchOrgel
Kyrkobesökarnas och radiolyssnarnas önskemusik framförs av Marie J:son Lindh Nordenmalm. Kaffe och smörgås. Fri entré, kollekt.
Onsdag kl 12.12, Nora Kyrka.

Allsång på Bryggeriet
Kom och sjung Sven-Ingvarslåtar! Ta med kaffekorg. Nora Kammarkör och Nora Kyrkokör med musiker. Dirigent Marie J:Son Lindh Nordenmalm. Fri entré.
Onsdag kl 19, Kvarteret Bryggeriet 

Storloppis
Välkommen till vår traditionella storloppis som fyller hela Nora Torg med loppisfynd! Ett folkvimmel och en kommers som du sällan skådat.
Torsdag kl 9-17, Nora Torg.

Dansföreställning
Dansföreställning från Länets dans med koreografen Hanna Jansson.
Torsdag kl 14, Kvarteret Bryggeriet.

Barnens egen Loppis
Loppisen av barn, för barn. Här får våra blivande affärsmän en möjlighet att avyttra leksaker, kläder och prylar som de vuxit ur. Samtidigt övar vi köpmannaskap och entreprenörslusta. Kom och fynda med och till dina ungar, och ha roligt på köpet!
Fredag kl 11-13, Nora Torg

Tone Wästborn
Tone Wästborn är en 10-åring som älskar att sjunga och spela gitarr och när hon inte bollar med orden i sina sångtexter så spelar hon gärna pingis och fotboll. Hennes största idol är Ed Sheeran och drömmen är att kunna stå på scen och spela sin egen musik, precis som han. Och nog verkar hon vara på väg mot sin dröm alltid, för i juni månad kvalade hon in till Helges talangjakt i Gävle med sin egenskrivna låt “Hard” och den 5/7 får vi höra henne spela och sjunga på Nora torg på Familjedagen.
Fredag ca kl 16.00, Nora Torg.

Modevisning
Härliga kläder och vackra varor ur våra butikers aktuella sortiment visas upp.
Fredag kl 12.30, Nora Torg

Häst & vagn
Rundturer med häst och vagn på stadens gator.
Utgår från Nora Torg kl 10-16

Workshop & Allsång
Workshop för barn i skolparken om väder tillåter. De barn som är med på workshopen och de barn som kommer senare får tillsammans med Malena leda allsången på scenen.
Fredag kl 11.00-15.30, Skolparken

Trollkarlen Kenneth Jensen
Kenneth kommer att trolla och göra ballongfigurer åt barnen. Kostnadsfritt
Fredag kl 10.30-12.30, Skolparken & 15-16, Nora Torg

Brandbilarna kommer!
Javisst kommer den även i år, den tjusiga gamla brandbilen som stora och små barn gärna vill ta en åktur i! Och har vi tur kommer även en alldeles riktig, modern brandbil. Och den lilla moppe-bilen också, förstås.
Fredag kl 15-17.00, Nora Torg.

Utmaningen
IFK Noras traditionsenliga sommartriathlon. OBS! Föranmälan på IFK Noras hemsida. Start i vattnet vid Musikpaviljongen kl 18.30.
Fredag kl 18.30 Start vid strandpromenaden .

Siv snackar
I musikteatern Siv snackar, möter vi den sällskapssjuka snoken Siv, skogens största skvallerorm.Fru Sorks födelsedag närmar sig och Siv får nys om vad 
som gömmer sig i det stora paketet, men kan hon hålla en hemlighet?

Nu blir det kalas med objudna gäster och spännande överraskningar.

Vi sjunger och rör oss tillsammans. En skön mix av välkända barnsånger och egenskrivet material. Vi träffar snigeln Sören, ugglan Harry, kaninen och spindeln.
Ja nu blir det skratt & skoj.
Fredag kl 13.30

Utställning av Entusiastfordon
Lördag kl 10-13.00, Nora Torg. Prisutdelning kl 13.30, därefter Cruising

Våra härliga motor-entusiaster visar upp sina välputsade ögonstenar: bilar, moppar, traktorer och motorcyklar från olika epoker. Rösta på din favorit innan kl 13.00 och vinn presentkort! Prisutdelning kl 13.30 till de bästa fordonen. Direkt efter prisutdelningen (ca kl 14) ger sig fordonen av på en cruisingrunda genom stan. I år är rutten förlängd för att fler ska få möjlighet att se de läckra fordonen. Håll utkik efter vägvisningen.

Detta och mycket mer kan man ägna sig åt på Noradagarna.

Nöje | Fullmatat program på Noradagarna
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login