FUJIFILM utökar utbudet av objektiv

Av den 22 juli, 2018

FUJIFILM utökar utbudet av objektiv till totalt 31 stycken tillsammans med samlanserade FUJINON XF200mmF2 R LM OIS WR samt nya FUJINON XF8-16mmF2.8 R LM WR. 

Med helt ny teknik framtagen för att konstruera nya XF8-16F2.8 R LM WR är detta Fujifilms mest vidvinkliga objektiv hittills. För att kunna bibehålla samma ljusstyrka och höga bildkvalité genom hela omfånget har objektivet 20 element i 13 grupper. För att kontrollera kromatisk aberration samt distorsion har objektivet försetts med sex stycken ED-element inklusive tre stycken super ED-element samt två asfäriska element. Nytt är även Nano-GI element för att förhindra uppkomsten av reflektioner och ett speciellt framtaget linselement för att korrigera krökta linjer som lätt kan uppstå med ultra-vidvinkliga objektiv. Det finns 11 stycken gummitätningar för att stå emot damm, smuts, väta och dessutom klarar den även av låga temperaturer. För att enkelt rengöra det främre linselementet har den försetts med en fluorine-beläggning som även är vattenavvisande.

Brännvidden motsvarar 12-24mm (35mm-format) och kompletterar upp de andra F2.8 zoom objektiven som finns till X-Serien och bildar en trio av högpresterande zoom-objektiv som täcker brännvidder från 12mm ändå upp till 213mm (35mm-format). Tack vare den fenomenala kant till kant skärpan och den höga ljusstyrkan på F2.8 gör denna supervidvinkelzoomen till ett perfekt redskap att fotografera landskap, arkitektur, interiörbilder men även kvällslandskap och astrofotografering.

Rek ca pris:
FUJINON XF8-16mmF2.8 R LM WR: 19 999 SEK

Prylar | FUJIFILM
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login