Fruktig vietnamesisk choklad med kalamondin

Av den 20 augusti, 2019

I Vietnam kallas frukten kumquat medan de på många andra platser heter kalamondin; Vi kallar dem delikata. De små citrusarna växer i de frodiga gröna trädgårdarna i provinsen Tien Giang. Marou har valt ut de bästa kalamondinerna till deras nya mörka choklad.

Frukten har en unik citrussmak som matchar trinitariobönorna som växer i samma region. Fruktens mjuka fruktiga sötma förstärker de varma kryddiga tonerna i den prisbelönta Tien Giang-chokladen och ger en balanserad smak som stannar kvar hos dig länge. Ta med dina smaklökar på en expedition; Resan går till Tien Giang och Mekongdeltat i Vietnam.

Ingredienser: kakaobönor 60 %, rörsocker 30 %, kakaosmör 8 %, torkad grön kalamondin 2 %.
Kakaohalt: minst 68 %

Single Origin Plus
Chokladen ingår i serien Single Origin Plus som innehåller två råvaror från samma region. Tanken är att då grödorna odlas i samma jordmån och klimat är sannolikheten större att smakerna matchar väl. De två chokladkakorna Coconut Milk & Ben Tre och Arabica Coffee & Lam Dong som också ingår i denna serie har vunnit pris på International Chocolate Awards och Academy of Chocolate Awards.

Kakaobönorna
Kakaobönorna köps av Marou rättvist för mer än dubbla marknadspriset genom Direct Trade; Det innebär att Marou undviker mellanhänder och de åker själva ut med ett agronom-team för att välja ut kakaobönorna av högsta kvalitet. Agronomteamet arbetar även nära kakaobönderna för att dela och sprida kunskap kring hur de kan förbättra jordbruksmetoderna för att säkra en god kakaoskörd även i framtiden.

Marou erbjuder choklad och kakao som uteslutande kommer från Vietnam som odlas, produceras och paketeras för hand. En chokladkaka i serien Single Origin Plus väger 80 gram och kostar ca 70-80 kr. Du köper chokladen i butiker, kaféer, barer och restauranger som erbjuder de bästa råvarorna och produkterna på marknaden.

Mat | Fruktig vietnamesisk choklad med kalamondin
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login