Frog’s Leap Rutherford Cabernet Sauvignon i exklusiv lansering

Av den 18 september, 2020

Från filosofen John Williams på Frog’s Leap i Napa Valley kommer ett av höstens spännande Napa-viner Frog’s Leap Rutherford Cabernet Sauvignon. 

John Williams är en pionjär inom vinindustrin med starka åsikter om vinodling. Balans, återhållsamhet och respekt för naturen är hans ledord. 

Historien bakom Frog’s Leap började redan när John Williams hoppade av en Greyhound-buss på väg till Napa Valley för att skriva in sig på universitet. Genom tillfälligheter började John att jobba för Warren Winiarsky på Stag’s Leap. En av hans första uppgifter var att buteljera Stag’s Leap 1973, ett vin som skulle vinna den stora provningen i Paris där napaviner ställdes mot berömda slott i Bordeaux.

När John Williams avlagt sin examen återkom han till Napa där han tillsammans med läkaren Larry Turley byggde ett vineri på Turleys egendom, en gammal grodfarm, och döpte vineriet till Frog’s Leap. Efter några år tog John över varumärket och flyttade till Rutherford i hjärtat av Napa där han med sin tydliga filosofi utökat sin produktion till att idag producera en halv miljon flaskor vin/år.

Med ett uppriktigt engagemanget för hållbara odlingsmetoder framställs handgjorda, ekologiska viner av hög kvalitet. Framförallt är vinhuset är en anhängare av ”dry farming”, dvs att druvorna inte konstbevattnas. Trädgården och odlingarna består av en rik biologisk mångfald med över 50 olika grödor, som mestadels säljs till lokala restauranger. Frog’s Leap var ett av de första i Napa Valley som blev certifierade enligt California Certified Organic Farming (CCOF) 1988 och de fortsätter att vara en av pionjärerna inom branschen.

I Systembolagets fasta sortiment finns även Frog’s Leap Chardonnay. Ett vin som flitigt hyllats med fina betyg och recensioner för sin rena, smakrika, eleganta och stilfulla karaktär.  

Frog’s Leap Rutherford Cabernet Sauvignon.
Årgång: 2017
Art nr: 95086
Pris: 530 kr
Antal flaskor: 1 200 flaskor

Karaktär: Fylligt och elegant med djup aromatik, svarta vinbär, cederträ, svarta oliver och silkeslena tanniner. Ett vin som vittnar om dess ursprung i Rutherford med kraft, finess och påtagligt självförtroende.

Dryck | Frog’s Leap Rutherford Cabernet Sauvignon i exklusiv lansering
Örebroguiden

Källa: Ward Wines

You must be logged in to post a comment Login