Frizzana – Italienska bubblor i unik flaska till vinterns fester

Av den 21 november, 2020

Nu lanseras en nyhet som lär ta alla fans av Italienska bubblor med storm – Frizzana! En extra torr spumante i årets troligen vackraste flaska, vars design vill återge vingårdens terassodlingar.

Svenskarna har fallit pladask för mousserande viner från Italien. Inte så konstigt med tanke på den lättillgänglighet och härliga smakkomposition som drycken bjuder.

Nu lanseras därför en nyhet som lär falla såväl fans som ickefrälsta i smaken – Frizzana. En fruktig allsång som lär spridas likt en brottarhit över landet och bubbla i var mans och kvinnas strupe vid festliga tillfällen.

– En extra torr spumante i en sådan vacker flaska och till ett bra pris! Ett mousserande som känns givet både som gå bort-present och till vinterns alla festligheter. Jag har själv blivit handlöst förälskad i den mångfacetterade dryck som Frizzana faktiskt är. Och det ska bli spännande att se om inte övriga bubbelkonsumenter i landet kommer att bli lika blixtförälskade som jag, säger Matilda Junestav, produktchef Hermansson & Co, entusiastiskt.

Frizzana är, liksom majoriteten av mousserande från Italien, tillverkad med charmatmetoden, eller tankmetoden som den också kallas. Det innebär kortfattat att jäsningen sker i trycktank innan det buteljeras. Metoden ger lätta, fruktiga och aromatiska mousserande viner.

Frizzana är en spumante med beteckningen extra dry. Så det är ingen sötchock det handlar om med andra ord. Smaken är ren och bubblorna finstämda. I både doft och smak serveras en stor portion friskhet och gul härlig frukt.

Druvorna som samsas i Frizzana är främst ”prosecco-druvan” glera samt verduzzo som båda ger vinet sin tydliga karaktär.

Druvorna odlas i så kallade terasser, dvs stegliknande avsatser utmed sluttningar i vingården – därav flaskans form; Frizzanas vackra cirklar är en tolkning i glas av hur dessa odlingar smyckar många av Italiens sluttningar i vinproducerande områden.

Producenten bakom Frizzana är Serena Wines, ett familjeföreratag i Veneto som i rakt nedstigande led producerat vin i regionen sedan 1881. Idag är det fjärde och femte generationen som frontar företaget genom Giorgio Serena och sonen Luca Serena.

FRIZZANA Spumante Extra Dry
Lanseras i Systembolagets beställningsortiment den 2 november.
Pris: 79 kr // Artikelnummer: 74799
Druvor: Glera och verduzzo
Ursprung: Italien, Veneto
Alkoholhalt 11%
Syra: 5,5 g/liter
Restsocker: 16 g/liter
Producent: Serena Wines 

Dryck | Frizzana – Italienska bubblor i unik flaska till vinterns fester
Örebroguiden

Källa: Hermansson & Co

You must be logged in to post a comment Login