Fritjof solodebuterar med dancehall på svenska

Av den 20 juni, 2017

Han spelade förband till Bob Marleys legendariska kompband redan som 17-åring, under gymnasiet sålde han ut de bästa spelställena i Stockholm med projektet Fritjof & Familjen och tillsammans med producenten Juuso Pikanens elektroniska tunga beats utvecklade han några år senare en helt egen kombination av dubstep och reggae på svenska.

Nu släpper Fritjof sitt första material som soloartist. Inspirationen är hämtad från Jamaicas och Storbritanniens dansgolv, med tunga riddims och personliga texter på svenska. Med ena foten kvar i gungande baktakter och den andra stadigt etablerad på den svenska urbana musikscenen är den efterlängtade solodebuten äntligen ett faktum.

– Mitt musikintresse har alltid återvänt till jamaicansk musik i olika genrer, från 70-talets roots reggae, via dub och nu på senare år den ständigt föränderliga dancehallscenen. Det finns något lekfullt och frigörande i mycket av dancehallen, och det tilltalar mig. Att våga uttrycka sig enkelt, lättsamt och humoristiskt är en stor utmaning och det har jag velat översätta till mitt eget språk och sammanhang. ”Din rumpa” är nästan ett skolexempel på detta. Låten handlar om den fantastiska känslan att vara nyförälskad och fullkomligt betuttad i en annan människa. Det tror jag att många kan relatera till, berättar Fritjof.

Dante Kinnunen och Kalle Perlskog har producerat det nya materialet och första singeln ”Din Rumpa” släpps nu.

Lyssna på låten ”Din Rumpa” här »

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login