Friskis utvecklar träning för barn och unga

Av den 5 januari, 2020

Larmrapporterna om att många barn sitter stilla allt mer i vardagen avlöser varandra. Friskis&Svettis jobbar hela tiden för att inspirera barn att röra på sig, träna och uppleva rörelseglädje.

– Svenska barn och ungdomar rör på sig minst i hela Norden enligt den undersökning som kom från Världshälsoorganisationen, WHO, i november 2019. Det är inte längre någon nyhet att fysisk aktivitet i unga år bland annat visat sig vara avgörande för att bygga ett starkt skelett, förebygga psykisk ohälsa och förbättra vår minnesförmåga. Frågan är vad vi ska göra åt stillasittandet, säger Susanne Jidesten, generalsekreterare Friskis&Svettis. – Friskis&Svettis jobbar hela tiden för att utveckla och bredda vårt utbud till familj och unga och vi kan göra mer.

Inför 2020 lanserar Friskis&Svettis flera träningsnyheter som riktar sig till just den här målgruppen. Dessutom sänker vi rekommendationen för åldersgränser i gymmet så att våra föreningar har möjlighet att erbjuda barn som har fyllt tio år att träna tillsammans med en förälder.

När Friskis&Svettis utvecklar träning bygger den alltid på en kontinuerlig trendspaning. I år ser vi till exempel att fokus har skiftat från prestation till hållbar träning.

Träning | Friskis utvecklar träning för barn och unga
Örebroguiden

Källa Friskis&Svettis

You must be logged in to post a comment Login