Frimis Trädgård har ett kök att räkna med

Av den 28 maj, 2017

Frimis Trädgård har slagit upp portarna och Örebroguiden passade på att prova deras nya kök och meny.

Menyn är inspirerad av italienska köket och innehåller antipasti, sallader, pastarätter, risottos och pizzor, såväl som klassiska kötträtter som Grillad entrecote och Bookmaker toast.

Jag väljer att prova en Risotto alla Salsiccia, en risotto smaksatt med vitt vin, zucchini, röd paprika & Salsiccia.

Risotton ser riktigt bra ut och håller en fin form utan att rinna ut, det ser också fräscht ut med färska örter och nyriven parmesan på.

Doften är god med toner av parmesan, vin och röd paprika samt en fin kryddighet från korven.

Smaken är mild men väl avstämd som sig bör i det italienska köket och man kan känna alla råvarorna så även zucchinin som annars lätt hamnar i skymundan. Självklart är Salsiccian huvudnumret med sin örtiga kryddighet men man har lyckats med att få den att inte helt ta över anrättningen.

Jag gillar verkligen texturen i risotton där riset har lagom tuggmotstånd och känns inte alls grötigt, man har fått till en precis lagom krämighet utan för mycket vätska vilket gör att risotton känns len i munnen, allt kompletteras fint av den köttiga Salsichakorven.

Priset för risotton ligger på 162 kronor men då får man en rätt så ordentlig portion så jag tycker att det är prisvärt, det man kan säga är att alla portioner verkar vara ordentligt tilltagna så att i alla fall jag blir mätt.

Något man inte får glömma när man pratar matupplevelse är miljön och här har man verkligen lyckats med i Frimis Trädgård, det känns riktigt bra att en varm sommardag sätta sig vid ett bord på bryggan efter Svartåns strand för en god bit mat, något gott att dricka och en fantastisk utsikt över slottet.

Övriga i sällskapet tar in en Pasta Rigatoni samt en grillad entrecote, om dem kan jag säga att båda rätterna saknade lite salt men när vi rättat till det så var de mycket goda och mängden oxfilé i pastan är nog bäst i stan. Grillgraden på entrecoten var också mycket bra och man har en hög kvalitet på köttet.

Jag tycker att Frimis Trädgård är väl värt ett besök för en bit mat i sommar.

Karl-Johan Sandberg, Mat & Dryck
Örebroguiden

  • Utsende
  • Doft
  • Smak
  • Textur
  • Pris

Sammanfattning

Priset för risotton ligger på 162 kronor men då får man en rätt så ordentlig portion så jag tycker att det är prisvärt, det man kan säga är att alla portioner verkar vara ordentligt tilltagna så att i alla fall jag blir mätt.

4.6

You must be logged in to post a comment Login