Frida Sundemo släpper internationella debutalbumet Flashbacks & Futures

Av den 22 september, 2017
Foto: Linnea Sundemo & Joel Humlén

Frida Sundemos ”Flashbacks & Futures” släpps globalt den 6:e oktober via Cosmos Music.

Flashbacks & Futures är en skiva som inspirerats av rymden, och den är i sig ett vidsträckt universum där både minimalistisk synthpop och storslagna orkesterproduktioner fyllts till bredden med färger och skönhet.

Frida förklarar: ”Först och främst, jag älskar hur jag känner mig när jag tänker på rymden. Jag färdas till en plats bortom tid, där man är fri att skapa vad man vill. En plats där jag tillåts skapa och tänka mycket större än vad jag gör i vanliga fall.”

Hon fortsätter: ”Jag slås också av skönheten i den. Det behövs inga filter för att få ett foto av yttre rymden vackert. Jag är kär i alla slags science fiction-filmer som utspelar sig i rymden. Allt ifrån 2001: A Space Oddysey till The Martian och Interstellar.”

Från albumets första toner i det sci-fi-doftande och Depeche Mode-lika titelspåret, till det tårdrypande och värkande sista spåret ”Astronaut” skulle Flashbacks & Futures kunna beskrivas som om alt pop-drottningen Robyn gjorde soundtracket till 2001: A Space Oddysey.

På albumet finns även den majestätiska elegans som utmärkt de föregående hyllade singlarna från albumet: ”We Are Dreamers”, ”It’s OK” och ”Keep An Eye On Me”.

På skivan hörs också allt ifrån pulserande vågrörelser, som i hitvarningen ”Stay Young”, till den fängslande ömtåligheten i låtar som ”Circles” och ”To The End And Back”, där Frida och producenten Joel Humlén lyckas vidareutveckla det sound som under de senaste åren blivit deras signum.

Frida Sundemo har skapat ett debutalbum med en utomjordisk skönhet som möter förväntningarna om att detta är en av de mest efterlängtade releaserna från Skandinavien i år. 

↓↓↓↓ Lyssna på senaste singeln Gold här ↓↓↓↓

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login