Frida Sundemo släpper akustisk version av streaming-hit

Av den 16 maj, 2018
Foto: Joel Humlén/Linnea Sundemo

Frida Sundemos låt Over You har blivit en hit tillsammans med den elektroniska producenten och artisten Kasbo. Själv befinner sig Frida just nu i slutfasen på en vårturné som gått vägen från Sverige, till Berlin och vidare till England. Den 15:e maj spelar hon i Los Angeles och avslutar sedan i New York två dagar senare.
Over You (Pure Version) och släpps via Cosmos Music den 25:e maj och har stor premiär hos amerikanska Earmilk dagen innan. 

Over You blev resultatet av en session som aldrig hände. Frida skrev den för ett drygt år sedan, skickade iväg den till till sitt management och glömde sen bort alltsammans. Det var först ett par månader senare hon blev kontaktad av Kasbo. Han ville behålla sångtagningen och låta den ligga till grund för ett av spåren på hans kommande album.

Idag är den skivans näst mest spelade låt med över 3 miljoner streams.

Sedan dess har Frida Sundemo och Kasbo behållit kontakten och träffats för att skriva mer musik ihop. Frida beskriver Kasbo som en kreativ producent med ett otroligt öra för ackordföljder och melodier. Även om deras musikstilar skiljer sig åt, har de funnit en kompletterande styrka i varandras olikheter.

Frida Sundemo är en svensk artist med stor internationell dragningskraft. Hennes musik har hörts i välkända TV-succéer som Grey’s Anatomy, Teen Wolf och nu senast i Kharma Hotel. I samband med releasen av hennes internationella debutalbum Flashbacks & Futures hyllades hon av bl.a. Paste Magazine, Idolater och av The Line of Best Fit.

Lyssna på ”Over You (Pure Version) här »

Over You (Pure Version) släpps via Cosmos Music den 25:e maj.

Kultur & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login