Frida Hyvönen spelar på Örebro Konserthus

Av den 30 november, 2016

Tidigare i höst kunde vi presentera en kortare höstturné med albumaktuella Frida Hyvönen, Stockholmskonserten på Vasateatern den 24 november är redan utsåld. Nu ges chansen att se henne på ett flertal städer även i vår, med nyss släppta och redan kritikerhyllade ’Kvinnor och barn’ i ryggen.

Biljettsläpp torsdag 10 november kl 10.00 via respektive spelställe eller Luger.se.

Med sin unika röst, lysande texter och pianodrivna melodier, har Frida Hyvönen varit en av den svenska popmusikscenens mest tongivande artister i närmare 11 år. Förra veckan släppte hon sin fjärde fullängdsskiva, som också är hennes första på svenska. Albumet har fått namnet ’Kvinnor och barn’ och är en samling starka historier, berättade genom träffsäkra texter och dramatiska ljudkulisser. Albumet har mottagits med stor värme av en enad kritikerkår och spås redan bli en modern klassiker.

DN: ”ett fenomenalt album” (5/5)
DI Weekend: ”Pop och litteratur i perfekt harmoni” (5/5)
GAFFA: ”Mäktigt album på många plan” (6/6)
Nöjesguiden: ”Frida Hyvönens ordrika självutlämnande sång kryper under huden” (5/6)
GP:(…) en stilist med ett språkligt gehör som gör att hon med små vändningar och vridningar skapar effektiva skiftningar oavsett om hon sjunger om känslor, människor eller miljöer.” (4/5)
Aftonbladet: ”Kusligt vackert” (4/5)
Expressen: ”Man känner sig bortskämd som får ta del av så hög kvalitet” (4/5)
Corren: ”Sjungna kortnoveller. En del av dem så drabbande att jag blir andfådd. Så starka att de stannar kvar och mal runt i huvudet.” (4/5)

Lördag 11 februari kommer Frida Hyvönen till Örebro Konserthus (Mono)

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login