Frida Braxell kommer till Cornelis i Grythyttan

Av den 27 mars, 2017
Frida Braxell

Hennes musik är både allvarlig och humoristisk och behandlar vardagliga ämnen med hög igenkänningsfaktor. Frida Braxell är nu aktuell med nästa singel. ”Hej Danne” en feelgoodlåt med nostalgivibbar som fokuserar på ålderskriser och förändring.

– Flera av mina vänner har skaffat familj och barn det senaste året. Jag är såklart jätteglad för deras skull men kan sakna dem när jag själv står utanför familjebubblan. ”Hej Danne” är mitt sätt att uttrycka hur det känns, säger Frida.

Första idén till låten kom från ett sms som Frida skickade till en bekant som nyligen hade fått barn.

– När jag hade skrivit de första raderna till min vän fick jag feeling och fortsatte skriva. Plötsligt var en hel låt färdig, berättar hon.De första tre raderna i låten är helt tagna från sms:et som Frida fortfarande har kvar i telefonen. Något svar kom det däremot aldrig.

– Det känns såklart lite snopet men jag fick ju en låt ändå och det är inte fy skam, säger sångerskan och ler, säger Frida.

Frida Braxell, 27, är textförfattare och tonsättare. Hon kommer från Göteborg men är bosatt i Enköping. Det som utmärker Frida är hennes detaljerade och målande sätt att skriva. Hennes musik är både allvarlig och humoristisk och behandlar vardagliga ämnen med hög igenkänningsfaktor. När Frida inte står på scenen är hon programledare och producent för musikprogrammet Finstilt på Radio Viking i Stockholm. 

Frida Braxell ”Hej Danne” släpptes den 20:e mars och följs av en vårturné med ett stop på Cornelis i Grythyttan, fredag 31 mars.

» Hitta till Cornelis i Grythyttan «

Kultur & Musik | Grythyttan
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login