Fricky kommer till Ritz Nightclub på premiärlördagen

Av den 23 augusti, 2018

Efter att ha börjat musikkarriären 2012 – då som rappare och beatmakande producent i duon Broder John & Friman – har Erik Friman gjort det mesta antingen själv eller med hjälp av de som är som han är eller från där han kommer.

Med Umeå-baserade skivbolaget och musikaliska kollektivet Random Bastards i ryggen har de inledande åren av solokarriären för artisten som nu kallar sig för Fricky gått explosionsartat framåt: tre singlar och en remix senare kallade Musikguiden i P3 honom för Framtidens artist, och med EP:n ”Aqua Aura” som släpptes i våras har hyllningarna och omfamningarna varit så gott som unisona.

Inom ett år har Fricky hittat en plats av inflytande att forma och påverka den svenska hiphop-scenen ifrån. Som artist, producent, låtskrivare, grafiker har han kunnat skissa upp en idé som är hans egen och en tanke om var han är på väg, ofta på sätt som ingen annan kan förutspå eller sia om. Med känslorna utanpå i sina sånger, och lätt poppig R&B som underlag, har han medvetet byggt en plats där negativitet kan blockas ut. Valet att vända sig mot R&B från hiphop-utgångspunkt kom även därifrån, att hans öppna och uttrycksfulla sätt som är så tydligt på succésinglarna skulle komma mer till sin rätta med sång.

”Jag vill vara genre-fri. Pop, hiphop, funk & afropop. Jag skulle kunna göra en cross-over från disco till K-pop om jag ville.” – Fricky.

Fricky kommer till Ritz Nightclub på lördag 25 augusti,

» Mer info här «

Kultur & Musik | Ritz Nightlcub
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login