Franska Cidraie släpper ekologisk päroncider

Av den 22 maj, 2019

Den 1 juni lanseras Cidraie Organic Pear i Systembolagets ordinarie sortiment. Den franska Cidraie Organic Pear kommer från Normandie, ett område som är känt för sina rika äppel- och päronodlingar.

Cidraie Organic Pear är en fransk halvtorr och medelfyllig ljus cider från Normandie, som består till 100% av ekologiska produkter. Cidern tillverkas endast av äppel- respektive päronmust och vildjäst, utan tillsatt socker. Vid framställningen av Cidraie Organic Pear används en sen päronsort som mognar från oktober och framåt. När musten är pressad och klar använder man sig uteslutande av en naturlig vildjäst,som ger en naturlig, komplex och nyanserad smak.

– Allt fler konsumenter efterfrågar fräschare, mindre söta drycker som alternativ till exempelvis öl. Cidraie Organic Pear innehåller inget tillsatt socker och har en frisk, halvtorr smak av naturliga päron som balanseras av lätta och friska citrustoner. Den passar utmärkt att dricka som den är, men smakar också fantastiskt bra till en bit ost på picknickfilten i sommar, säger Marina Misisca, Brand Manager French Portfolio, Pernod Ricard Sweden.

Cidraies nyckelpiga
Nyckelpigan är den perfekta assistenten som kan äta över 60 bladlöss om dagen, vilket skapar goda förutsättningar för att reglera skadedjur i fruktträdgårdarna utan att använda kemiska bekämpningsmedel. Cidraie är tillsammans med sina samarbetspartners mycket måna om att gynna en hållbar odling och ser till att bin, humlor och nyckelpigor trivs i odlingarna – fruktträdgårdarna i Normandie har mycket komplexa ekosystem.

Fransk Cider
Cider är en traditionell dryck i framförallt Frankrike, Storbritannien och Spanien. Den kan vara söt, halvtorr eller torr beroende på hantering och val av äppel- eller päronsorter. Smak och färg kan variera från kraftig, mörk och robust till klar och nyanserad. Drycken har oftast bubblor, men kan också vara en helt stilla dryck. En fransk cider får inte innehålla något annat än äpplen eller päron som är ciderklassificerade. Oftast använder man vinter- och höstäpplen som ger bättre smak än ätäpplen.

Cidraie Organic Pear
Artikelnummer: 1827
Alkoholhalt: 4,5%
Pris: 14,90 kr för 330ml burk

Dryck | Cidraie Organic Pear
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login