Från min loge i en lagård ett gästspel från Stadra Teater på Nya China

Av den 16 mars, 2017

Tisdag 21 mars 19.00 gästas Nya China av föreställningen Från min loge i en lagård. Pjäsen har producerats av Stadra Teater bland annat med stöd av Helge Ax:son Johnsons stiftelse, Konstnärsnämnden och med stöd av Örebro länsteater och Teater Martin Mutter.

Det är en sen kväll på teatern. En skådepelare kommer ut i sin loge bubblande lycklig över de blommor han fått. Kan de möjligen vara från Alice? Ja, så tror han men blir smått besviken när han förstår att han tagit miste. Nu börjar istället hans fantasi och dröm om att lyckas locka Alice till hans teater och där få berätta om allt märkligt som hänt på dessa tiljor.

Här är berättelsen om mannen som önskade få träffa henne vars namn börjar på A, en historia om hur man kan dikta sitt liv, om teater, om roller, och allt märkligt som utspelar sig på Stadra i Bergslagen.

Det är en föreställning där musiken har en viktig roll. Sångerna är med texter av örebrosonen Lars Wivallius, Ylva Eggehorn, Hjalmar Gullberg, Erik Axel Karlfeldt, Johan Henrik Kellgren och många många fler.

Spelas tisdag 21 mars 19.00 på Nya China.

Kultur & Musik | Örebro
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login