Frågestrejka, dateox och astrologi – här är dejtingtrenderna för 2020

Av den 12 januari, 2020

Om vi blickar tillbaka tio år i tiden träffade vi kärleken på helt annorlunda sätt än vi gör idag. Dejtingappar, sociala medier och videosamtal har gjort det mycket mer lättillgängligt för oss att träffa nya människor. Våra dejtingbeteenden förändras också som mycket annat med tiden. Experter från den globala dejtingappen happn har därför förutspått dejtingtrenderna för det nya året.

Med nya vanor kommer också nya begrepp. ”Frågestrejka” är ett sådant exempel. Experter från den ledande dejtingappen happn har även förutspått att astrologi och Instagram kommer ha en allt större del i våra dejtingvanor framöver. Begrepp som Astrodejting och Insta-shadowing är exempel på detta.

– Det är spännande att dejta, och än mer spännande att dessutom bemästra dejtingspråket som kommit att bli allt vanligare. Därför vill vi på happn hjälpa till att hålla de svenska singlarna uppdaterade inför det nya året, säger Marine Ravinet, Trendchef på happn.

Förutom beteenden kopplade till sociala medier är Dateox och Glimtning exempel på några nya begrepp som happns dejtingexperter tror kommer användas mycket under det nya året. Dejtingappen listar sju nya trender som kan vara bra att känna till när du ger dig ut på dejtingmarknaden i år.

———————————-

1. Frågestrejka
Du är på dejt, kanske träffas ni för första gången. Du ställer frågor hela kvällen men får inga tillbaka. Genom att frågestrejka slutar du ställa frågor och markerar att du är trött på att vara den enda som drar lasset under dejten.

”Jag var på en dejt igår och var tillslut tvungen att frågestrejka. Killen kunde inte sluta prata om sig själv.”

2. Astrodejting
Dejtingexperter förutspår att stjärntecken och astrologi kommer att bli ännu trendigare i dejtingvärlden under 2020. ”Astrodejting” går ut på att förutspå hur dejten kommer att bli, beroende på om du och personen du ska dejta har kompatibla stjärntecken.

”Jag har börjat astrodejta, så nu dejtar jag bara kräftor. De ska tydligen fungera bäst med mitt stjärntecken.”

3. Dateox
Ett begrepp som syftar till när du rensar bland dina Crushes i diverse dejtingappar. Det kan vara härligt att få många Crushes, speciellt om man inte riktigt är säker på vad man är ute efter. Under 2020 vinner dock kvalité över kvantitet.

”Jag gjorde en dateox igår, och nu har jag bara kvar personer jag faktiskt pratar med på happn.”

4. Glimtning
Uttrycket refererar till när du delar bilder från en dejt med dina vänner. På bilderna kan de se att du är på dejt, men utan att visa ansiktet på personen du dejtar. Det vill säga, du ger dem en glimt utan att avslöja för mycket.

”Du glimtade oss igår, vem var du på dejt med?”

5. Insta-shadowing
Ett begrepp som används när en person exkluderar sin partner i sociala medier. ”

Är du fortfarande ihop med David? Man ser honom aldrig på din Instagram.”

6. Insta-fficiellt
Glöm tiden då ett förhållande blev officiellt när det publicerades på Facebook. Nu är det Instagram som gäller. Har du lagt upp en bild på personen du dejtar? Då är ni högst antagligen ihop. I alla fall i era vänners ögon.

”Jag såg att du la upp en bild på Saga, är ni ihop nu?”

7. Klimatdejting
När du gör ett medvetet val på dejten för att visa att du bryr dig om klimatet och tar del av debatten.

”Hon nämnde att klimatfrågan är viktig för henne så jag köpte kläder second hand, och tog det vegetariska alternativet på restaurangen. Hoppas hon lade märke till det.”

Nöje | Frågestrejka, dateox och astrologi – här är dejtingtrenderna för 2020 
Örebroguiden

Källa Happn

You must be logged in to post a comment Login