Fotografera kulturarv – och delta i världens största fototävling

Av den 14 september, 2020

I varje län, i varje kommun finns det något kulturarv att fotografera. På många håll i Sverige finns det dessutom monument som aldrig har fotograferats. Ta tillfället i akt och ge dig ut och ta bilder som du kan tävla med i Wiki Loves Monument – världens största fototävling.

Tävlingen går ut på att fotografera kulturarv – och vad passar väl bättre i dessa Coronatider än att som utflykt upptäcka kulturarvet i ditt närområde?

Genom att vara med och tävla bidrar du till att synliggöra det svenska kulturarvet, du lär dig kanske nya saker om ditt område eller de områden du besöker, och du har chans att vinna fina priser!

Wiki Loves Monuments är en internationell fototävling med syfte att genom Wikimediaprojekten, främst Wikipedia och Wikimedia Commons, lyfta fram minnesmärken över hela världen. Alla kan delta. Genom att bidra med foton till tävlingen hjälper du till att bevara den svenska kulturskatten och att dela med av den via internet till andra svenskar och till resten av världen.

Under september månad kan du ladda upp hur många bilder du vill från minnesmärken och byggnader som du besökt med kameran. Bilderna behöver inte vara tagna i september, men för att delta i tävlingen måste de laddas upp under september månad. Deltagande bilder ska laddas upp med mallen {{Wiki Loves Monuments 2020|SE}}. Efter sista september kommer tävlingsjuryn att bedöma bilderna och välja ut de tio bästa svenska bilderna, som får gå vidare till den internationella finalen.

Läs mer om den svenska upplagan av Wiki Loves Monuments » https://commons.wikimedia.org/wiki/Commons:Wiki_Loves_Monuments_2020_in_Sweden/sv

Kultur | Fotografera kulturarv – och delta i världens största fototävling
Örebroguiden

Källa LindeKultur

You must be logged in to post a comment Login