Fotograf Björn Dahlfors ställer ut naturbilder i Nora

Av den 24 juli, 2019

Fotograf Björn Dahlfors deltar i Ljusstråk – en kulturslinga genom Nora Bergslag som i år arrangeras för nittonde gången – och ställer ut i Björk Kafé och Skafferi, Nora. Björn Dahlfors – som är verksam i Bergslagen och bor i Storå – har nu anslutit sig till Nätverket Lindekultur.

”Allt började i Mulleskogen med Kånken på ryggen och varm chokladmjölk i termosen. I leken lärde jag känna blommor, djur, mossor och träd. Min respekt för allt levande föddes i det småländska odlingslandskapet som kantas av stenmurar, sjöar och djupa skogar. Mina bilder är resultatet av mitt intresse för att upptäcka landskapet i min närhet – jag kallar gärna mina bilder närproducerade”, presenterar sig Björn Dahlfors.

Björn Dahlfors har fotograferat mer eller mindre regelbundet i cirka 15 år. ”Som bildskapare varierar jag mig mellan dokumentära och konstnärliga bilder. Jag skapar gärna utifrån en känsla eller på ren instinkt – hellre snabbt än överdrivet organiserat. Ofta rör jag mig till fots och inom små områden”.

Björn Dahlfors delar in sina naturbilder i fyra olika kategorier:

 • Bilder jag ser
 • Platser jag sett
 • Varelser jag mött
 • Natur i svartvitt

Björn Dahlfors bilder har publicerats i böcker, tidningar, årsredovisningar och broschyrer, på digitala plattformar, stortavlor och i reklamsammanhang – i Sverige och flera andra europeiska länder.

Fotoprojekt som Björn Dahlfors jobbar (eller jobbat) med:

 • Oviksfjällen och dess omkringliggande bygder
 • Natur i svartvitt
 • Att upptäcka Nora
 • @vykortfrannora
 • Naturen i Järleåns naturreservat
 • Min vägren (bilder skapade på gång-, cykel- och skidavstånd från hemmet i Månsåsen)

Kommande utställningar som Björn Dahlfors deltar i:

 • Ljusstråks samlingsutställning (Augusti 2019)
 • Vem blir du när fågelsången tystnat | Fotografi och tankar | Björk Kafé och Skafferi Nora (September 2019)
 • Bilder från Oviksfjällen | Fotografi | Björk Kafé och Skafferi i Nora (Oktober 2019)

Kultur | Fotograf Björn Dahlfors ställer ut naturbilder i Nora
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login