Foto | Ny bok – Full koll på Photoshop

Av den 20 september, 2015

I boken ”Full koll på Photoshop” beskriver fotografen och fotoutbildaren Bosse Kinnås ett smidigt arbetsflöde i bildredigeringsprogrammet Adobe Photoshop och råframkallaren Adobe Camera Raw (ACR). Läsaren får lära sig använda inställningar, arbetsmetoder och tekniker som sparar tid och ger flest kreativa valmöjligheter.

Med hjälp av boken lär sig fotografen att skapa en så kallad masterfil med maximal teknisk kvalitet, säger Bosse Kinnås. Med masterfilen får fotografen bästa kreativa möjligheter att förverkliga sin vision, oavsett hur bilden sedan ska användas.

Boken fungerar med alla versioner av Photoshop och ACR från och med CS6 och fram till dagens CC-utgåva.

Maximal bildkvalitet kan man bara få med rätt kamerainställningar. Den viktigaste är att fotografera i råformatet. Därefter framkallar man bilden i en råframkallare, exempelvis i Adobe Camera Raw. Förädlingen av bilden till en så kallad masterfil sker sedan i Photoshop CS/CC. Poängen med masterfilen är att spara tid och få full flexibilitet. Till exempel bör fotografen göra icke-förstörande redigeringar med hjälp av masker. Slutligen anpassas bilden till syftet: bild på webben, utskrift, och så vidare.

De handgrepp jag lär ut bygger på många års erfarenhet, både som fotograf och som Photoshoplärare. Man kan säga att mitt jobb är att vaska fram och förmedla de bästa och effektivaste knepen till mina elever och bokläsare, säger Bosse.

Bokinformation och filer
Titel: Full koll på Photoshop – gör dina bilder så mycket bättre med Photoshop (CS/CC) och Camera Raw
Författare: Bosse Kinnås
ISBN: 9789186841645
160 sidor
Ladda ned utdrag (PDF)
Baksidestext
Gör dina bilder så mycket bättre!

I bildbehandlingen i Photoshop får bilden den stil du önskar – precis som i gamla tiders mörkrum. Använd rätt inställningar, arbetsmetoder och tekniker. Då sparar du tid och får tillgång till alla kreativa möjligheter! I Full koll på Photoshop lär dig fotografen och Photoshop-läraren Bosse Kinnås proffsens handgrepp och arbetsmetoder i Photoshop (från version CS6 till senaste Creative Cloud-utgåvan) och råframkallaren Adobe Camera Raw.

Lär dig

Få ut maximal bildkvalitet från din kamera med rätt inställningar.
Framkalla råbilden i bästa kvalitet med Adobe Camera Raw.
Förädla bilden till en masterfil i Photoshop CS/CC.
Göra icke-förstörande redigeringar med hjälp av masker.
Arbeta i ett flöde som ger dig full flexibilitet och sparar tid.
Skärpa och optimera bilden för olika användingsområden.
Om författaren

Bosse Kinnås är fotograf – inriktning dokumentärt, reportage och väldigt mycket porträtt – sedan 80-talet. 2003 började han undervisa andra fotografer. Sedan dess har han lotsat kolleger och studenter till maximal bildkvalitet bland annat på Berghs, Fotografiska, Kulturama och Nordens fotoskola. Bosses boxer heter Kasper.

Distribution
Fotosidan Akademis och DEXTs böcker distribueras av Förlagssystem. Bokhandeln kan beställa våra böcker via Förlagssystem, Bokrondellen eller direkt från förlaget.

Foto
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login