Första tredjedelen av banden till Sweden Rock Festival 2020 är klara

Av den 23 november, 2019
Volbeat är ett av banden som Sweden Rock Festival idag utannonserar inför 2020 års festival. Foto: Ross Halfin

Första tredjedelen av banden till Sweden Rock Festival 2020 är klara – Volbeat, Nightwish, Mercyful Fate, Gojira, Accept med flera kommer.

Nu kan vi presentera de 31 första akterna, av totalt 90, till nästa års Sweden Rock Festival!

Volbeat är idag ett av världens största rockband. Om en vecka spelar de för över 30 000 fans på ett utsålt Tele2 Arena i Stockholm och de har varje år sedan sitt senaste Sweden Rock-besök, 2014, varit ett av de allra mest önskade banden till festivalen.

Mercyful Fate är ett av heavy metal-historiens viktigaste och mest legendariska band. Efter att ha legat i träda i 20 år, främst på grund av vokalisten King Diamonds karriär i eget namn, är de nu återaktiverade. På Sweden Rock kommer de att spela i mörker och med en stor scenproduktion.

Nightwish har otroligt nog inte spelat på Sweden Rock sedan 2004. De har konsekvent legat bland topp 10-banden i gästernas önskelistor sedan dess och i sommar kommer de äntligen tillbaka till festivalen.

Klara för Sweden Rock Festival 2020 är även: Gojira, Accept, Opeth, Blue Öyster Cult, D-A-D, Devin Townsend, Raubtier, Alestorm, Clawfinger, Amaranthe, Nile, Witchcraft, Sonata Arctica, Harem Scarem, Kingdom Come, Evergrey, Eric Gales, Nashville Pussy, Jean Beauvoir, Eclipse, Kadavar, Rage, Bombus, Freedom Call, Orphaned Land, Unleash The Archers, Belphegor och Sorcerer.

Ytterligare 59 akter återstår att presentera. Biljetterna släpps nu på onsdag, den 27 november, klockan 11.00. Mer information finns på www.swedenrock.com.

Musik | Första tredjedelen av banden till Sweden Rock Festival 2020 är klara
Örebroguiden

Källa Sweden Rock

You must be logged in to post a comment Login