Först ut i helt nytt smakkoncept – champagneinspirerat snus

Av den 16 december, 2017

Swedish Match lanserar nu det nya smakkonceptet Small Batch, en begränsad upplaga som kommer att släppas med en ny smak varannan månad. Vid denna lansering kommer 10 000 dosor att släppas till försäljning, och försäljningskanalerna kommer enbart att vara Swedish Match fyra egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre samt www.swedishmatch.se.

Den första smaken i Small Batch-konceptet är inspirerad av champagnesmak, och en dosa kommer att kosta 45 kronor.

Small Batch Nr 1 är en white-prilla som har en ljus och brödig tobaksmak med inslag av citrus, pomerans, fläder och äpple samt aningen tropisk frukt.

– Vi spänner bågen högt som börjar med ett champagneinspirerat snus, något vi aldrig har gjort tidigare. Nu hoppas vi att våra snusare kommer att uppskatta den. Vi har arbetat hårt med att efterlikna den klassiska smaken av champagne, med fokus på citrus och äpple, samt att förena detta med en passande tobaksblandning. Jag hoppas att våra snusare kommer att uppskatta Sveriges första champagneinspirerade snus, säger Mattias Schyberg,Master blender på Swedish Match.

Varje Small Batch-lansering kommer att bestå av en ny smaksättning, och Small Batch-produkter kommer att presenteras på www.swedishmatch.se i samband med försäljningsstart. Ambitionen för 2018 är också att hitta ett fast lanseringsdatum varannan månad.

– Small Batch-konceptet är dels ett sätt för oss att erbjuda våra snusare en särskild smakupplevelse varannan månad, dels ett sätt att ta emot feedback och se om de produkter vi lanserar kan bli intressanta för vår ordinarie produktportfölj. Vi vill bibehålla en hög innovationstakt av vårt sortiment, och därför är Small Batch-konceptet ett logiskt steg för oss, säger Maria Nicholl ansvarig för marknadsinnovation på Swedish Match.

Om man inte bor i Stockholm, Göteborg, Strömstad eller Åre så går det bra att beställa snuset på www.swedishmatch.se!

Nöje
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login