Formparty, vernissage, bloppis och modevisningar

Av den 3 oktober, 2016

Formparty, vernissage, bloppis och modevisningar – allt under en vecka i city, i dag drar Form- och modeveckan igång i Örebro med event och aktiviteter runt om i staden.

Redan nu håller elever från Konstskolan i Örebro på att installera sin utställning ”Kyss mig när jag skriver” i galleria Oscar C (se bild). Emelie Sophie Ahlström, Hanna Berg, Emma Bjelke, Emmelie Widén, Shaun Walls och Simon Sjöström står bakom utställningen som har vernissage på onsdag.

Även på galleria Vågen förbereder konstnär Amanda Asp sin vernissage. Amanda avbildar känslor och beteenden i sin konst med tusch och bläck, gärna porträtt i en enda linje utan att lyfta pennan. Hon kommer även att skapa under sin utställning och som besökare har man en chans att samtala kring konsten.

Under onsdagskvällen kan du ta del av årets desingfest! City Örebro bjuder in till Formparty på Makeriet klockan 19.00 där det kommer bli modevisningar, konstnär James Bates kommer att visa upp sin senaste kreation som är sprungen ur hans konst, det bjuds på mingelmat, välkomstdrinkar och andra moderiktiga överraskningar.

Under eftermiddagen kommer årets modeller att stylas och förberedas inför kvällens fest.Media är välkommen att följa med bakom kulisserna inför evenemanget.

Dessutom anordnar kända modebloggare från Örebro en bloppis på Vågen under lördagen där delar av intäkterna går till Musikhjälpen, och Våghusgallerierna har en tävling där man kan vinna en date med en personal shopper.

Form och modeveckan är ett samarbete mellan City Örebro och Svensk Form, som också håller föreläsningar och event i Örebro under veckan.

Mode & Skönhet | Lokalt
Örebroguiden

 

You must be logged in to post a comment Login