Föredrag om flyttlängd och kurskväll om ArkivDigital

Av den 4 november, 2019
Ann Charlotte Laudon Tegerhult föreläser om ”De foro från gård och hem – varthän? En flyttlängd berättar”

Tisdag 19 november kl 18:30 håller Ann Charlotte Laudon Tegerhult föredrag om ”De foro från gård och hem – varthän? En flyttlängd berättar” på Lindesbergs Stadsbibliotek. Onsdag 4 december kl 18:30 hålls en kurs- och informationskväll om Arkiv Digital i släktforskarlokalen på Banvägen 26, Lindesberg.

Föreläsning tisdag 19 november kl 18.30 på Lindesbergs Stadsbibliotek: ”De foro från gård och hem – varthän? En flyttlängd berättar”. Vad hände med de söner och döttrar som tvingades lämna sina hem för att söka sin utkomst. Föreläsningen är öppen för alla intresserade. Entréavgift 20 kr

Föreläsare är Ann Charlotte Laudon Tegerhult (Lindesberg) – en välkänd medlem i Linde Bergslags Släktforskarförening sedan många år. Ann-Charlotte är en erfaren kursledare och har ett brett historiskt kunnande med ett specialintresse för lokalhistoria och etnologi.

Kurs- och informationskväll om Arkiv Digital onsdag 4 december kl 18.30 i släktforskarlokalen på Banvägen 26, Lindesberg.

ArkivDigital är idag Sveriges främsta tjänst för släktforskning och förbättras hela tiden tack vare samarbete med släktforskare och intresseorganisationer. ArkivDigital är störst i Sverige på sökbara personregister. Arkivet ökar med flera miljoner historiska dokument varje år. Här finns även flera miljoner flygbilder på hus och gårdar från hela Sverige från 1950-talet och framåt.

Kultur | Föredrag om flyttlängd och kurskväll om ArkivDigital
Örebroguiden

Källa lindekultur.se

You must be logged in to post a comment Login