Folkkära skådespelare i modern klassiker på Örebro länsteater

Av den 14 februari, 2020

14 mars har Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf? premiär på Örebro Teater. I den moderna klassikern ser vi Jakob Eklund och Katarina Ewerlöf i de ikoniska rollerna som George och Martha tillsammans med Maria Simonsson och Hans Christian Thulin.

Det är sent på natten och George vill sova. Martha har bjudit in två halvfrämlingar på efterfest. Det är en upprinnelsen till vad som blir en brinnande natt av raffinerade förödmjukelser och livsfarliga lekar. Genom våld, förnedring och verbalt sparrande – i en värld av drinkar, akademiker, sarkasmer och livslögner – undersöker föreställningen destruktiva relationer och vår egen oförmåga att se de destruktiva mönster inom oss själva.

”För mig är det Edward Albees förmåga att skapa rollporträtt med kompromisslös nyansrikedom och komplexitet som gör Vem är rädd för Virginia Woolf? till ett mästerverk. Trots sin drastiska dialog och brutalitet så är pjäsen djupt mänsklig och berättar om människans sökande efter mening, identitet och kampen mot livets meningslöshet. Det är en mardrömslik, tragikomisk och hjärtskärande berättelse som både provocerar och ger tröst.” säger regissör Rikard Lekander som även är konstnärlig ledare på Örebro länsteater.

Edward Albees ”Vem är rädd för Virginia Woolf?” hör till den moderna litteraturens allra största klassiker och är en av västvärldens mest uppskattade dramer och filmatiseringen med Elizabeth Taylor och Richard Burton fick fem Oscarstatytter.

AV Edward Albee 
ÖVERSÄTTNING Östen Sjöstrand 
REGISSÖR Rikard Lekander 
SCENOGRAFI & KOSTYM Richard Andersson 
LJUSDESIGN Carina Persson Backman 
MASK-& PERUKDESIGN Giovanni Indelicato 
FÖRLAG Nordiska ApS- Köpenhamn
MEDVERKANDE Jakob Eklund, Katarina Ewerlöf, Maria Simonsson & Hans Christian Thulin

Kultur | Folkkära skådespelare i modern klassiker på Örebro länsteater
Örebroguiden

Källa Örebro Länsteater

You must be logged in to post a comment Login