Folket har talat – en skidresa stärker relationen

Av den 13 februari, 2020

Lagom till Alla Hjärtans Dag släpper SkiStar en undersökning som visar att två av tre svenskar, som åker på skidsemester, anser att en skidresa är ett bra tillfälle för kvalitetstid – och ett bättre sexliv. Så funderar du på en solsemester i vår är det dags att tänka om!​

En resa är underbart oavsett vart man åker, men för att stärka en nära relation visar en undersökning att man ska bege sig till snöklädda berg och vackra fjällvidder. På uppdrag av SkiStar har HUI Research kartlagt svenskarnas syn på skidresor i samband med ens relationer. Undersökningen visar att nästan 2 av 3 svenskar som åker på skidsemester anser att det är ett bra sätt att umgås- och där en tredjedel, 28 procent, anser även att de har ett bättre sexliv under en skidsemester än hemma.

Undersökningen visar att 40 procent av respondenterna som åker på skidsemester tycker att en skidresa är en bra första resa som par. Vilket innebär att en parresa till någon av våra skidorter ökar helt klart möjligheten att lära känna varandra bättre, säger Linda Morell, PR Chef SkiStar AB.

Dessutom uppgav 44 procent att en aktiv skidsemester stärker kärleksrelationen och 48 procent tycker att en skidsemester är ett bra sätt att träna ihop. SkiStar är sedan länge övertygade om att en aktiv livsstil är en stark bidragande faktor till ett hälsosamt liv, vilket nu även bekräftas i undersökningen.

Om SkiStars undersökning:

– Undersökningen är gjord av HUI med ett riksrepresentativt urval av Sveriges befolkning i åldrarna 25 – 80 år.

– Undersökningen gjordes i juni 2019 med sammanlagt 1010 respondenter.

– Undersökningsperiod: 2019-06-14 -> 2019-06-28

– Datainsamlingen har utförts i form av en webbenkät med en svarsfrekvens på 100 %

Resa | Folket har talat – en skidresa stärker relationen
Örebroguiden

Källa Skistar

You must be logged in to post a comment Login