Florida – barnfamiljernas paradis

Av den 1 augusti, 2018
Florida är en populär destination bland svenskarna, och framför allt bland de som reser med barn. Barnvänliga och långgrunda paradisstränder, pulserande storstäder och aktiviteter för hela familjen så långt ögat når. Dessutom en gottepåse av alternativ för kryssningsfantasten då de flesta kryssningar till Karibien och Centralamerika avgår härifrån.

– Intresset för Florida fortsätter att öka och bokningarna till flera av de större städerna i regionen har till och med ökat med upp till 163 % jämfört med samma period förra året. Solskensstaten är en stark utmanare till andra populära och typiska familjedestinationer som till exempel Gran Canaria och Teneriffa. Att kunna kombinera en händelserik bilsemester med stadspuls, stränder och eventuellt en karibienkryssning är något som är unikt för just den här destinationen. Dessutom är det ett resmål man kan besöka i stort sett året om, säger Lina Eklund, PR-specialist på Resia.

Flyg smart och maxa semestern
Istället för att flyga till och hem från samma stad är det enkelt att flyga in till en stad och hem från en annan. Detta gör att man sparar värdefull semestertid och att man slipper ta sig tillbaka till utgångspunkten igen. Ett förslag är att flyga till Orlando och hem från Miami för att inleda resan med alla nöjesparker och att sedan avsluta med Miami med omnejd.

Enkelt och smidigt att bila
Få platser i världen är lika smidiga att bilsemestra i som Florida – bra vägar, kort restid och mycket att uppleva längs med vägen. Man hämtar med fördel gärna hyrbilen redan på flygplatsen när man har landat, för att sedan lämna tillbaka den på flygplatsen när det är dags att resa hem. Man bör tänka på att välja en biltyp med generöst bagageutrymme då detta oftast är mindre än vad man kan tro. Att hyra bil i USA är prisvärt så man ska inte vara rädd för att ta en större bilmodell än man tänkt från början. Att ha en bra försäkring och ett kreditkort med täckning för depositionen är också viktigt att lösa redan innan avresa. Ofta spärrar hyrbilsfirman en relativt stor summa på kortet och har man då inget kreditkort kan det innebära att hela semesterkassan är fryst och resan inte blir som man tänkt sig.

Några av USA:s bästa stränder

Många av Floridas stränder är vad vi svenskar kallar paradisstränder med potatismjölssand och turkost vatten. Dessutom har flera av dem korats till några av landets bästa och finaste stränder. På Tripadvisors topplista över USAs bästa stränder hamnar sex av Floridas stränder på topp tio – Clearwater Beach på en hedrande förstaplats, Siesta Beach på andra plats och South Beach i Miami kniper fjärdeplatsen. Enda delstaten som kommer i närheten är Hawaii som har tre stränder med på topp tio. Clearwater Beach stoltserar även med en sjundeplats på listan över världens bästa ständer.

 Kryssningarnas mekka
De flesta kryssningsfartygen som utforskar den karibiska övärlden avgår från Florida, där de vanligaste avreseorterna är Miami, Fort Lauderdale och Port Canaveral. Detta gör att det är superenkelt att kombinera en bilsemester på fastlandet med en kryssning bland paradisöar. Välj mellan kryssningar på tre till fyra dagar och upp till en vecka eller två. De kortare kryssningarna fokuserar oftast på området kring Bahamas och Florida Keys medan de längre resorna går till bland annat Jamaica, Mexiko och St Marteen. Det är förvånansvärt prisvärt att kryssa i Karibien och i många fall är det billigare än att bo i land där man behöver betala för hotell och mat.

 Höjdpunkter att inte gå miste om i Florida
– Clearwater Beach
– St Petersburg
– Siesta Keys
– Fort Myers
– Sanibel Island
– Anna Maria Island
– Everglades
– Key West
– South Beach, Miami
– Fort Lauderdale
– Kennedy Space Center, Port Canaveral


 *Hit flyger svenskarna när de besöker Florida

 1. Miami
 2. Orlando (+80%)
 3. Fort Lauderdale (+93%)
 4. Tampa (+163%)
 5. Fort Myers

*Svenskarnas topplista i USA (Fyra av dessa ligger i Florida)

 1. Miami
 2. New York (+10%)
 3. Orlando (+80%)
 4. Fort Lauderdale (+93%)
 5. San Francisco
 6. Tampa (+163%)
 7. Los Angeles
 8. Honolulu (+61%)
 9. Boston
 10. Las Vegas

Resa
Örebroguiden

*Listorna är baserade på bokningar gjorda online och i butik under 2018 med avresa mellan 18 juli och 31 december 2018.

You must be logged in to post a comment Login