FlixBus sätter in extraplatser på bussresor under julledigheten

Av den 27 november, 2019
FlixBus vill att alla kommer hem i jul och sätter därför in 15 000 extraplatser på reseintensiva dagar under julhelgen och mellandagarna

FlixBus vill att alla kommer hem i jul och sätter därför in 15 000 extraplatser på reseintensiva dagar under julhelgen och mellandagarna. För de resande som inte har bokat biljetter till julfirandet, börjar det bli dags att agera. Biljetter på de populäraste resdagarna går snabbt åt.

Nu är det mindre än en månad kvar till jul och resebokningarna har tagit fart. FlixBus vill erbjuda ett brett utbud på avgångar och kör med extra kapacitet i hela Sverige under perioden 20.12.2019 – 05.01.2020. Särskilt fokus är på större städer som Stockholm, Göteborg, Malmö, Linköping, Jönköping, Kalmar, Karlstad, Västerås och Örebro men även på sträckor till Köpenhamn och Oslo, där bussbolaget historiskt sett att efterfrågan varit hög och biljetter tidigt börjat ta slut.

FlixBus vill att så många som möjligt ska komma hem smidigt till och från julfirandet. Som alltid under julen, är efterfrågan på resor väldigt hög. För att alla ska kunna få sin plats ombord, har vi nu har lagt till 300 extra avgångar i hela landet, vilket motsvarar 15 000 sittplatser, säger Jelena Jovanovic, presschef för FlixBus Sverige.

Ökning: 300 extraavgångar i hela landet

FlixBus ökar turtätheten redan på fredagen den 20:e december och det beräknas bli som mest reseintensivt dagarna innan och efter jul – 22-23:e och 26-27:e.

Vi vet att det är många som vill hem och att biljetterna på de populäraste resdagarna går åt snabbt – detta trotts att vi ökat kapaciteten. Vi rekommenderar därför starkt att vara ute i god tid och att även ha god framförhållning med bokningen av hemresan, för att komma med avgången som passar kunden bäst, berättar Jelena Jovanovic.

Julledigheten kommer att innebära en ökning med totalt över 300 avgångar i hela landet på de mest reseintensiva sträckor, exempelvis:

– Sträckan Göteborg – Oslo: 66 extra avgångar
– Sträckan Göteborg – Malmö: 60 extra avgångar
– Sträckan Stockholm – Linköping: 50 extra avgångar
– Sträckan Göteborg – Jönköping: 36 extra avgångar
– Sträckan Stockholm – Karlstad: 32 extra avgångar

Alla biljetter finns redan ute till salu och kan med fördel köpas på FlixBus.se eller i appen – på så sätt får resenärerna de mest prisvärda biljetterna. Dessutom finns även biljettköp tillgängligt på plats i FlixBus egna butiker i Cityterminalen (Stockholm) och Nils Ericson terminalen (Göteborg) samt hos Pressbyrån och 7-Eleven runt om i landet.

Resa | FlixBus sätter in 15 000 extraplatser på bussresor under julledigheten
Örebroguiden

Källa Flixbus

You must be logged in to post a comment Login