FlixBus dubblar sitt USA-nätverk och förbinder Bay Area med Los Angeles

Av den 30 juli, 2018

Efter att ha kommit in på den amerikanska marknaden i maj månad utvidgar nu FlixBus sitt erbjudande genom att lägga till fler förbindelser i centrala och norra Kalifornien, inklusive San Francisco, Sacramento, Bakersfield, San Jose samt Reno i Nevada. Det totala antalet destinationer i USA uppgår nu till 40 och de nya förbindelserna börjar att trafikeras den 19 juli.

”Efter fem framgångsrika år i Europa tog FlixBus ett stort kliv och lanserade i USA i maj. Vi är glada över att kunna berätta att vårt nya reseerbjudande välkomnades med öppna armar av amerikaner och att vi nu utökar vårt nätverk för att bemöta en växande efterfrågan ”, berättar André Schwämmlein, grundare och VD för FlixMobility. ”Genom att förbinda sydvästra Kalifornien med centrala- och norra Kalifornien och införa nya stopp, fler avgångar och lägre priser – kommer vår andra lansering att representera ett massivt skifte i hur Kalifornieborna reser uppför och nedför delstaten.”

FlixBus lanserades för fem år sedan i Tyskland och bedriver trafik i 28 länder. I maj lanserade FlixBus sina gröna bussar i USA och anslöt destinationer över sydväst, inklusive Los Angeles, Las Vegas, Phoenix och Tucson.

FlixBus bygger sin verksamhet på en unik och skalbar affärsmodell. FlixBus sköter teknik, biljettförsäljning, kundservice, nätverksplanering och marknadsföring, medan lokala bussbolag sköter den dagliga driften av de limegröna bussarna. Med den andra lanseringen i Kalifornien kommer ytterligare 26 bussar att läggas till FlixBus-flottan i USA. Nya busspartners inkluderar bl.a. Alvand Transportation, Amador Stage Lines, Classic Charter, LD Tours, Transport Charter Services (TCS) och Tourcoach.

Resa | FlixBus
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login