Flickor från samma skola försvinner

Av den 13 juli, 2020

Emma Olofsson debuterar med gastkramande deckare som utspelar sig i ett somrigt Karlshamn.

Sommarvärmen har just kopplat sitt grepp om Karlshamn när en ung kvinna hittas död och våldtagen i en klippskreva i hamnen. Över hennes kropp har någon spridit vita rosenblad.

Några dagar senare försvinner en sextonårig flicka från sitt hem. Flickorna går på samma gymnasieskola, och vita rosenblad hittas i huset.

Matias Hernández och hans kollegor på Grova brott sätts på fallet, men står handfallna tills det visar sig att Matias bror Sebastian stått båda offren nära i sin roll som lärare. Misstankar riktas mot honom trots Matias protester. Sebastian släpps i brist på bevis, men så plötsligt försvinner han, samtidigt som ytterligare en flicka från skolan anmäls saknad. Allt tyder på att de försvunnit tillsammans.

Fler och fler frågetecken dyker upp om Sebastians inblandning i fallen, och i jakten på honom får polisen upp ett spår som leder dem in i en härva av övergrepp och maktmissbruk, som ger ringar på vattnet ända till militärdiktaturen i Chile.

Vita rosor är en dramatisk historia om mörka familjehemligheter, kärlek och hämnd.

Emma Olofsson är bosatt i Jämshög och arbetar till vardags som lärare i svenska och samhällskunskap.

Vita rosor är hennes debut som deckarförfattare. Idag släpps densom e-bok och ljudbok hos streamingtjänsterna, inläst av Gunilla Leining.

Författare: Emma Olofsson • Titel: Vita rosor • Format: E-bok/ljudbok • ISBN: 9789178355440(e-bok)/ 9789178355457 (ljudfil) • Släppdatum: 13 juli 2020

Kultur | Flickor från samma skola försvinner
Örebroguiden

Källa: BOK FAB

You must be logged in to post a comment Login