Fizzy LOVE med bubblande fräschör och smak av äpple

Av den 7 juli, 2018

Fräscht, bubblande samt med en doft av äppelblom och smak från äpplets sötma. Nu lanseras Fizzy LOVE – det senaste tillskottet bland de nu så omtyckta smaksatta vinerna.

De senaste åren har vi sett hur utbudet med smaksatta viner har ökat explosionsartat. Viner med bär- och/eller fruktsmak, med eller utan bubblor, har blivit omåttligt populärt. Att förhöja vinupplevelsen med kryddor och frukt är dock inget nytt påfund. Redan för över 3 000 år sedan förslöt de gamla grekerna vinkärl med kåda som både förlängde hållbarheten och gav smak åt vinet. Senare utvecklades seder i både Grekland och i Romarriket som förhöjde smaken på vinet genom att tillsätta frukt och kryddor. I Sverige har vi som de flesta känner till traditionen med glögg där vi har i framför allt kryddor och socker i vin.

Fizzy LOVE har en utsökt doft av gröna äpplen som tar dig till våra varmare årstider. Vinet är fräscht, härligt och har en perfekt avvägd smak av äpplets sötma samt en touch av äppelblom.

– Nu i sommar serverar jag gärna Fizzy LOVE iskall i vitvins- eller champagneglas som en läskande sommardrink innan lunchen eller middagen. Fräschören och den lägre alkoholhalten gör att den passar perfekt varma sommardagar, säger Caroline Bengtsson, Brand Manager, Altia.

Ett annat tips på att servera Fizzy LOVE är att fylla en skål med is och vinet, så har du en läskande bål som gästerna kan fylla sina glas ifrån. Genom att tillsätta skivor av äpple och lime blir det ännu festligare.

Just viner med lägre alkoholhalt eller helt alkoholfria alternativ har vuxit stort de senaste åren. Många konsumenter söker en hälsosammare livsstil och väljer då den här typen av viner framför de traditionella.

Fizzy LOVE är producerat av den spanske producenten J.Garcia Carrión som är det största vinföretaget i Europa och det femte i världen. J.Garcia Carrión producerar även Spaniens mest populära Sangria Don Simón, så det här med vin med fruktsmak kan de alltså sedan lång tid.

– Att vinet har just äpplesmak gör att det passar bra även när hösten och vintern kommer. Det är ju en frukt som många av oss också förknippar med de lite svalare årstiderna, säger Caroline Bengtsson.

Fizzy LOVE är en nyhet och finns i Systembolagets beställningssortiment. Priset är 59 kronor för en flaska om 750 ml , alkoholhalt på 6,5 procent och vinet är lätt pärlande artikelnummer är 71507.

Mat & Dryck | Fizzy LOVE
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login