Firar du hellre att du går på semester än traditionella högtider – då är du inte ensam

Av den 5 juli, 2018

En femtedel av Sveriges befolkning vill hellre fira ögonblick i vardagen än födelsedagar och högtider, detta visar en ny undersökning om svenskarnas förhållande till firande gjord av Kantar Sifo, på uppdrag av Almondy.

Under vår uppväxt dyker det ofta upp nya tillfällen att fira: du tappar första tanden, lär dig cykla och har skolavslutning. Men någonstans längs vägen mellan skola och kontor har vi slutat att fira. Kanske har vi inte tid eller så vill vi inte göra en stor grej av saker och ting. Eller har vi bara glömt bort varför vi firar?

Enligt undersökningen, gjord av Kantar Sifo, vill så många som en dryg femtedel (22 procent) av svenskarna fira de där ögonblicken i vardagen oftare. Men endast 5 procent av befolkningen anger att det var ett vardagsögonblick de firade senast.

För att råda bot på svenskarnas firandefria tillvaro vill nu Almondy påminna och uppmuntra svenskarna att bli bättre på att fira.

Att spontanfira händelser i vardagen är inte svårt! Att fira sin lillebrors nya rekord, att ens flört blivit singel eller att en tuff vecka på jobbet är slut, är något som en femtedel av svenskarna vill men sällan gör. Därför vill vi uppmuntra till spontant firande. Nu är det till exempel många som går på semester och vad vore väl bättre än att fira, avslutar Madeleine Ahlström, Brand Manager.

Nöje | Fira
Örebroguiden

Om undersökningen:
Undersökningen genomfördes av Kantar Sifo under juni 2018. Totalt intervjuades 1000 personer. 

You must be logged in to post a comment Login