Fira en röd jul tillsammans med Martell VSOP Red Barrel

Av den 11 december, 2018

Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en ny cognac från Frankrikes äldsta cognachus. Cognacen, som är perfekt balanserad mellan frukt- och fattoner, lagras på speciella ekfat, vilket ger den dess karaktäristiska röda färg, passande nunär julen står för dörren.

I över 300 år, ända sedan 1715, har det välkända cognachuset Martell producerat och exporterat cognac över hela världen. Det anrika arvet har gett dem en innovativ förmåga att skapa överraskande och unika produkter med enastående kvalitet och finess, vilket gjort dem internationellt kända. Nu, lagom till jul, lanseras Martell VSOP Red Barrel – en cognac som lagras på ett alldeles särskilt sätt.

Martell VSOP Red Barrel lagras på äldre, sällsynta ekfat. Ekfatens ålder och lagringsegenskaper ger en röd nyans och härlig karaktär till cognacen. Det adderar en tydlig smak av gula plommon, aprikos, honung, persika och runda toner av söta kryddor.

Tack vare sina innovationer har Martell lyckats förnya det sätt som man njuter av cognac på. Nu dricker man den inte bara som en traditionell avec, utan även till mat eller i cocktails. En perfekt juldrink är, till exempel, en av våra signaturdrinkar ”Le Voyage des Amants”. Det är en frisk long drink som får ett härligt djup från rooibos-te och ett friskt sting från ginger ale, säger Marina Misisca, Brand Manager för French Portfolio på Pernod Ricard Sverige.

Martell VSOP Red Barrel är en utpräglat traditionsenlig Martellcognac med en perfekt smakbalans och utmärkande fruktiga noter. Den finns att beställa på Systembolagets beställningssortiment från och med den 12 december och kostar 699 kronor.

LE VOYAGE DES AMANTS

50 ml Martell VSOP Red Barrel 50 ml kallt rooibos te 50 ml Ginger Ale eller Ginger Beer

Fyll ett highballglas med is och häll sedan i de övriga ingredienserna. Blanda och garnera med ett färsksnittat apelsinskal.

Martell VSOP Red Barrel
Nummer Systembolaget: 81506
Alkoholhalt: 40%
Pris: 699 kr för 70 cl

Mat & Dryck | Martell VSOP Red Barrel
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login