Finca Negra Reserva Especial för kärleken till Chiles mörka jordar

Av den 11 september, 2019

Chiles exceptionella vinodlingsförhållanden förde familjen Torres hit år 1979. Tack vare jordarnas sammansättning kan rötterna till icke ympade druvsorter växa flera meter djupt ner i marken och därigenom få tillgång till mineraler och vatten. Det ger unika förutsättningar för en balanserad produktion varje årgång och druvorna fylls av unik personlighet som återspeglar jordens speciella egenskaper.

I år är det 40 år sedan Miguel Torres Chile grundades på den då nyupptäckta kärleken till landets klimat och fantastiska vulkaniska jordar. Ända från början fokuserade företaget på innovation. Idag har det lett till ett övertygande arbete med att i allt högre grad ställa om till ekologisk odling och arbeta i enlighet med de principer som krävs för Fair Trade-certifiering, vilket idag gäller för ett flertal av företagets produkter.

Vinet Finca Negra Special Selection som nu introduceras i Sverige är veganskt certifierat och bär också Fair for Life-märkning. ”Finca Negra” betyder ”svart egendom”, ett namn inspirerat av de mörka vulkaniska jordarna intill bergskedjan Anderna.

Finca Negra Special Selection är gjort på en blandning av 55% Carménère, 35% Cabernet Sauvignon and 10% Syrah som odlas i Colchagua Valley 15 mil söder om Santiago. Den trånga dalgången sträcker sig från foten av Anderna och öppnar i väster upp mot stillahavskusten. Flankerad av höga berg rymmer dalen ett antal jordmåner och mikroklimat och här är mornarna kyliga. Förhållandena är ypperliga för druvorna som utgör det fruktiga vinet som har en nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av svarta vinbär, mörk choklad, plommon, björnbär, lagerblad och ceder. Lång och harmonisk eftersmak.

Finca Negra Special Selection från Miguel Torres Chile, nyhet på Systembolaget
Lansering: 2 september
Artnr. 2704
Pris 119
Alkoholhalt: 14%
Certifieringar: “Fair for Life” och “Vegan”

Dryck | Finca Negra Reserva Especial för kärleken till Chiles mörka jordar
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login