Fina fötter till sommaren – bästa tipsen från CCS

Av den 2 maj, 2020
Arkivbild

Sandaler, strandliv och trädgårdshäng – nu hägrar sommarens sköna barfotadagar. Vill du ha också ha fina fötter till semestern? Här har vi samlat tipsen du behöver.

”Att ta hand om sina fötter ska inte vara krångligt. CCS med ursprung i hjärtat av Dalarna har försett svenska folket med innovativa fotvårdsprodukter i över 40 år”, säger Annika Krafve, Brand Manager CCS på Karo Pharma.

1. Ge fötterna ett välgörande bad
Rena fötter är glada fötter. Häll upp ett härligt fotbad på verandan eller balkongen och tillsätt några skedar badsalt. 10-15 minuter är lagom länge. Fila måttligt när fötterna fortfarande är fuktiga. Torka av dem ordentligt efter fotbadet – i synnerhet mellan tårna.

Tips! CCS Intensivt Uppmjukande Fotbadsalt är grunden för en regelbunden fotvårdsrutin. Det innehåller 100% fuktbindande karbamid som effektivt mjukar upp torr hud, förhårdnader och spruckna hälar. Produkten är oparfymerad och rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter.

2. Smörj med återfuktande fotsalva
Precis som andra delar av kroppen behöver fötterna regelbunden smörjning och återfuktning. Vårda dem dagligen med en skön fotsalva. Då får du inte bara mjuka, smidiga och lena fötter – du skyddar dem också mot yttre påfrestningar och förebygger fotbesvär.

Tips! Klassikern CCS Fotvårdssalva är speciellt framtagen för torra fötter med förhårdnader. Den har tre funktioner i ett – den mjukgör, återfuktar och förbättrar hudens skyddsbarriär. Salvan innehåller fuktbindade karbamid samt eukalyptusolja som motverkar dålig lukt och ger en frisk doft. 95% av användarna upplever förbättring redan inom en vecka.Rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter.

3. Punktbehandla spruckna hälar
Trots att de flesta vill kunna njuta av sommaren på lätta ben drabbas 30% av svenskarna av förhårdnader och 25% av hälsprickor.Lösningen? Punktbehandling av fötternas vanligaste problemområden.

Tips! Den intensivt återfuktande fotkrämen CCS Cracked Heel SOS är speciellt framtagen för mycket torra fötter med hälsprickor och hård hud som behöver extra omvårdnad. Den innehåller en kombination av en hög halt karbamid och mjölksyra med fyra funktioner i ett – den exfolierar, mjukgör, återfuktar och stärker hudbarriären hos torra och spruckna hälar. De första resultaten brukar synas redan efter tre dagar. Rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter.

4. Motverka svett och dålig lukt
Många drabbas av varma och fuktiga fötter – i synnerhet under sommarmånaderna. Förebygg genom att använda skor och strumpor som andas. Låt dessutom fötterna vara ute i det fria så ofta det går.

Tips! CCS Uppfräschande Fotdeo är en svalkande effektiv antiperspirantspray som motverkar svett och dålig lukt från varma och fuktiga fötter. Den välgörande fotdeon håller fötterna torra, fräscha och väldoftande. Använd den med fördel på rena och torra fötter efter morgonens dusch.

5. Stärk hudbarriären utan kladd
Fotproblem är vanliga vid sjukdomar som diabetes. Många har också återkommande besvär med torr och tunn hud. Då är det viktigt med produkter som stärker hudens skyddande barriär.

Tips! CCS Kladdfri Fotmousse är speciellt framtagen för diabetiker och personer med torr och tunn hud. Den innehåller karbamid och mjukgörande ingredienser och är baserad på Prodermteknologi – en beprövad svensk teknologi för att behandla och förebygga hudbesvär. Teknologin stärker hudens naturliga barriärrfunktion, återfuktar och mjukgör. Fotmoussen låter huden återfå sin balans vilket minskar risken för nya hudbesvär. Den är lätt att smörja in utan att kännas kladdig. Rekommenderas av Sveriges Fotterapeuter.

CCS fotvård – från hjärtat av Dalarna
CCS finns med genom livets små och stora utmaningar – från behandling av specifika problem till skyddande och förebyggande vardagsvård. Sedan 1979 har vi utvecklat innovativa produkter med funktion och vi ser på hand-, fot- och hudvård på ett holistiskt sätt. Med vårt läkemedelsarv säkerställer vi kvaliteten och kan fokusera på funktion. Våra produkter utvecklas och tillverkas i Sverige.

Försäljningsställen och priser:
CCS fotvårdsprodukter säljs på apotek och hos utvalda medicinska fotterapeuter.

Skönhet | Fina fötter till sommaren – bästa tipsen från CCS
Örebroguiden

Källa karo pharma

You must be logged in to post a comment Login