Filmregissör utmanar med ny filmtjänst

Av den 29 november, 2017

Den nya film-boutique-tjänsten CINADO erbjuder sina prenumeranter ett unikt urval av fantastiska filmer från hela världen och är en plats för nya upptäckter och filmupplevelser utöver det vanliga.

– Jag ser mängder av film och varje gång jag upptäcker ännu en fantastisk film som inte nått ut, så undrar jag hur publiken ska kunna hitta till den? Därför har jag startat CINADO, säger Johan Lundh, regissör och entreprenör.

Varje år produceras det hundratals underbara filmer världen över, men dessvärre är det många av dessa som aldrig når sin publik i Sverige. Om de ens visas här. Det kan vara nationella publiksuccéer från mindre filmnationer som Norge och Belgien, eller kritikerfavoriter och prisade festivalvinnare från större filmnationer som USA, Frankrike och Spanien. Mästerliga draman, utmanande rysare och smarta komedier som ofta hamnar i skymundan av blockbusters och mediajättarnas globala marknadsföring.

CINADO skannar världens filmutbud och gör ett personlig urval av nya kvalitets-stämplade och noggrant utvalda toppfilmer från hela världen, med fokus på de senaste 5 åren. Ett mindre och vässat urval som minimerar söktiden och maximerar filmupplevelsen för användaren – det är grundtanken bakom CINADO. Och vissa filmer visas dessutom exklusivt på den nystartade filmtjänsten.

Bakom CINADO står filmregissören och entreprenören Johan Lundh som har en unik erfarenhet från filmbranschen och han har själv sett tusentals filmer. Idéen till att starta CINADO kläcktes ur hans passion för film och när han insåg att det saknades en tjänst för de filmer han själv ville se. Så här i början är också urvalet präglat av hans smak, men CINADO ska bli en plattform där flera erkända filmpersonligheter kommer bidra till det personliga urvalet. I sitt team har Johan Lundh med sig en av Sveriges mest erfarna filmdistributörer, Albert Avramovic, samt entreprenören och fd tennisproffset Johan Carlsson.

För bara 49:- i månaden får du redan idag tillgång till en kurerad filmtjänst med ett mindre grundutbud och med nya filmer som introduceras varje vecka. Du kan till exempel se den franska RAPT, ett tätt franskt kidnappardrama som kombinerar spänning och komplex psykologi i bästa Polanski anda, THE TREATMENT, som enligt The Guardian är en brutal och brilliant thriller, WHAT WE DO IN THE SHADOWS, hyllad och fullständigt galen ’dokumentär’ från Nya Zeeland där vi följer några vampyrers vardag.

CINADO hittar man på cinado.se!

Film & Musik
Örebroguiden

You must be logged in to post a comment Login